Vânzările de locuințe din Manhattan cresc din nou, după ce proprietarii au început să reducă prețurile

Vânzările de locuințe din Manhattan cresc din nou, după ce proprietarii au început să reducă prețurile

Sursa foto: Pxlxl / dreamstime.com

scris 8 apr 2017

Piața locuințelor vechi din cel mai râvnit cartier al New York-ului și-a revenit în ultima lună. Vânzările au crescut cu 7,7%, însă în condițiile în care proprietarii au decis să-și taie pretențiile.

După o gripare începând cu ultima parte a anului trecut, piața locuințelor revândute din cartierul new-yorkez Manhattan s-a relansat în primul trimestru, conform datelor publicate de evaluatorul Miller Samuel Inc. Și brokerul Douglas Elliman Real Estate. Potrivit studiului preluat de Bloomberg creșterea transferurilor a fost de 7,7% față de cele din primele 3 luni ale anului trecut.

"Vânzătorii sunt mai relaxați față de prețurile solicitate și aceasta cu siguranță a ajutat la încheierea mai multor tranzacții", este explicația Pamelei Liebman, șef executiv la agenția imobiliară Corcoran Grup. "Cu prețurile stabilizându-se, cumpărătorii simt că fac un pariu mai sigur acum", adaugă ea.

Comisia Europeană blochează preluarea Cemex Croația de către HeidelbergCement și Schwenk CITEȘTE ȘI Comisia Europeană blochează preluarea Cemex Croația de către HeidelbergCement și Schwenk

Față de prețurile de listare, proprietarii aleg să ofere reduceri medii de 4,5%, față de media de 2,7% a primului trimestru a anului trecut. Discount-urile se acordă pe toate segmentele de piață: locuințe în condominium, dezvoltări noi, locuințe de lux. Coborârea prețului este soluția la un blocaj semnalat în cel mai scump cartier al New York-ului tot de Samuel Miller și Douglas Elliman.
Prețul median al apartamentelor care au schimbat mâinile în primul trimestru a fost de 1,1 milioane dolari, o scădere anualizată cu 3,3%, în timp ce la revânzări prețul a fost stabil la aproximativ 950.000 de dolari.

Zidul lui Trump ar putea fi construit chiar cu firmele unor americani de origine mexicană CITEȘTE ȘI Zidul lui Trump ar putea fi construit chiar cu firmele unor americani de origine mexicană

Blocajul este, însă, departe de a fi fost eliminat cu totul. Conform Corcoran Group, o locuință stă în piață în medie 103 de zile înainte de a fi vândută, în timp ce cu un an în urmă treceau în medie numai 89 de zile din momentul listării și până la încheierea tranzacției. În Manhattan erau anunțuri de vânzări pentru 8.690 de locuințe disponibile la vânzare la finele lunii martie, în creștere cu 9% față de anul trecut, potrivit unui raport al brokerului imobiliar Compass. Probleme stocurilor ridicate era semnalată de Douglas Elliman Real Estate, încă de la jumătatea lunii trecute.

Tom Postillo și Mickey Conclon, brokeri în cadrul companiei încearcă să tempereze exuberanța proprietarilor care se gândesc la faptul că ultimele date reprezintă un semn pentru o activitate de tranzacționare sporită în viitor. „Sunt cumpărători care sunt înțelepți. Au fost mult mai mult timp în piață decât a fost vânzătorul cu listarea sa unică”, spune el.

viewscnt
Afla mai multe despre
new york
case
locuinte
real estate
balon imobiliar