Skanska a cumpărat de la Ion Rădulea un teren al fostei fabrici Pumac pentru un nou proiect de birouri

Skanska a cumpărat de la Ion Rădulea un teren al fostei fabrici Pumac pentru un nou proiect de birouri
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 23 sep 2015

Skanska a cumpărat de la omul de afaceri Ion Rădulea un teren de 2,1 hectare din fosta platformă industrială Pumac, de pe Bulevardul Iuliu Maniu, unde va dezvolta cel de-al doilea proiect de birouri din București al grupului suedez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Vânzătorul terenului este firma Pumac, deținută de Ion Rădulea prin intermediul firmei River Mall. Rădulea deține și fosta platformă Semănătoarea din apropiere de Pumac, unde construiește spații de birouri. Fosta platformă Pumac are o suprafață de 7 hectare, din care 5 hectare sunt deținute de firma Pumac.

“Acesta este încă un pas important pentru Skanska în România. Cred cu tărie că zona central-vestică este un loc în care ne putem continua cu succes activitatea de dezvoltare. Observăm o cerere mare din partea companiilor de tip BPO, SSC și IT, care consideră această zonă un spațiu perfect, datorită apropierii de campusul Politehnicii și accesul la multe mijloace de transport în comun.”, a declarat Marcin Łapiński, președinte Skanska Property Romania.

Până acum, Skanska a dezvoltat un singur proiect pe piața românească: Green Court Bucharest, un complex de trei clădiri de birouri pe Strada Gara Herastrau, cu o suprafață de 52.000 metri pătrați. Primele două clădiri sunt finalizate și închiriate unor companii precum Orange, Schneider Electric, Carrefour, Sanofi, Colgate Palmolive, Adecco, Abbott Laboratories, CITR și RINF Outsourcing Solutions. Prima clădire a fost vândută către Globalworth Real Estate Investments Ltd.

“Terenul Pumac este un loc excepțional aflat în inima segmentului de piață central-vestic, una dintre cele mai interesante zone de birouri din București. Consider că această achiziție din partea Skanska va impulsiona dezvoltarea întregii zone”, a declarat Attila Peli, head of development and land department al JLL România, compania imobiliară care a intermediat tranzacția.

Skanska este unul dintre cele mai mari grupuri de construcții și dezvoltare imobiliară din lume, cu 58.000 de angajați în 11 țări din Europa și Statele Unite. Veniturile Skanska in 2014 au totalizat 145 miliarde de coroane suedeze (15,4 miliarde de euro). Compania este listată la bursa NASDAQ Stockholm.

viewscnt
Afla mai multe despre
skanska
teren
pumac
radulea