Speedwell, susținut de multimilionari din Belgia, intră pe sectorul imobiliar logistic cu un proiect în Chitila dedicat IMM-urilor

Speedwell, susținut de multimilionari din Belgia, intră pe sectorul imobiliar logistic cu un proiect în Chitila dedicat IMM-urilor
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 12 iul 2021

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, a încheiat un parteneriat cu compania belgiană LCV și lansează o nouă linie de afaceri prin accesarea sectorului logistic al pieței imobiliare cu un prim proiect în Chitila, de 10.000 de metri pătrați, dedicat firmelor mici și mijlocii, potrivit informațiilor transmise Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Interviu Cristina Ienciu-Dragoș, head of legal în cadrul CITR și country coordinator în cadrul INSOL Europe CITEȘTE ȘI Interviu Cristina Ienciu-Dragoș, head of legal în cadrul CITR și country coordinator în cadrul INSOL Europe



Investitorul a achiziționat, în decembrie anul trecut, un teren de circa 22.000 de metri pătrați pe Șoseaua de Centură a Bucureștiului, lângă Autoklass Chitila - reprezentanța auto Mercedes-Benz.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Planul Speedwell este să înceapă aici, în ultimul trimestru al acesui an, construcția a patru depozite cu o suprafață construită totală de 10.000 de metri pătrați, din care o primă etapă să devină operațională din trimestrul întâi al anului 2022.

„Acest proiect reprezintă intrarea noastră pe segmentul industrial, totuși ne vom concentra exclusiv pe unități pentru IMM-uri, cu mult sub suprafețele minime vizate de jucătorii mai mari, precum WDP și CTP“, a declarat, pentru Profit.ro, Didier Balcaen, unul dintre proprietarii Speedwell.

În cadrul proiectului, denumit SpacePlus, vor fi ofertate unități cu suprafețe cuprinse între 400 de metri pătrați și 600 de metri pătrați, dar se pot ajunge la suprafețe cumulate de până la 2.000 de metri pătrați. Balcaen spune că tocmai a lansat activitățile de închiriere, dar că are interes confirmat din partea clienților. Investiția totală în acest proiect este de 5,5 milioane euro, fără TVA.

EXCLUSIV FOTO Fosta fabrică de diamante RAMI Dacia, construită cu spionii români ai lui Pacepa - demolată. Terenul, vândut pentru un proiect rezidențial cu peste 1.300 de apartamente. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fosta fabrică de diamante RAMI Dacia, construită cu spionii români ai lui Pacepa - demolată. Terenul, vândut pentru un proiect rezidențial cu peste 1.300 de apartamente. "Ceaușescu mi-a ordonat să construiesc o «tabrică»"

Speedwell a investit până acum circa 90 de milioane de euro pe piața românească, echivalentul unor proiecte cu o valoare de circa 400 de milioane de euro, și vizează plasarea unui capital suplimentar de 90 de milioane de euro cu scopul dublării portofoliului în următorii 4 ani. Planurile de extindere ale companiei sunt asigurate printr-un fond de investiții lansat în 2019 și în care au plasamente mai multe familii înstărite din Belgia.

Compania este în curs de finalizare a complexului mixt Record Park, dezvoltat în locul fabricilor Argos și Jolidon din Cluj-Napoca, și care cuprinde 236 de apartamente, 12.000 de metri pătrați de birouri și mici spații de retail. De asemenea, predă primul bloc cu 66 de apartamente din cadrul ansamblului Triama, construit în apropierea complexului Vivenda din cartierul Pantelimon, urmat de încă 136 de unități. Până la sfârșitul anului, dezvoltatorul are în plan să livreze și clădirea de birouri Miro, de 23.000 de metri pătrați, amplasată în Băneasa și preînchiriată în proporție de 84%.

În semestrul al doilea, Speedwell intenționează să înceapă lucrările la complexul mixt Paltim, pe terenul fostei fabrici de pălării din Timișoara, cumpărat de la NCH. Aici se vor construi circa 287 de apartamente și 15.000 de metri pătrați de birouri, o investiție de 45 de milioane de euro. Vânzările pentru acest proiect urmează a fi lansate.

Dezvoltatorul belgian lucrează și la construcția complexului rezidențial The Ivy, cu 800 de apartamente, localizat peste drum de ansamblul de lux Stejarii, al omului de afaceri Ion Țiriac.

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care CPI Property Group, controlat de miliardarul ceh Radovan Vitek, și Aroundtown vor să preia integral Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România. Evaluare de 1,57 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care CPI Property Group, controlat de miliardarul ceh Radovan Vitek, și Aroundtown vor să preia integral Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România. Evaluare de 1,57 miliarde de euro

În Râmnicu-Vâlcea, Speedwell are un teren de 10 hectare pe care intenționează să îl vândă pentru construcția unui proiect cu până la 50 de case, 1.100 de apartamente și spații de retail. Compania mai are un teren pentru o dezvoltare de retail și în Galați.

Planul belgienilor este să cumpere cel puțin 2 noi terenuri pentru dezvoltări rezidențiale și mixte pe an, la nivel național.

O serie de milionari belgieni au ajuns să investească în România la recomandarea unor parteneri sau cu ajutorul unor antreprenori români. Aceștia au plasat până acum peste 1,5 miliarde de euro în proprietăți românești. Printre ei se numără Patrick Van Den Bossche și Marc Lebbe – fondatorii Liebrecht & WooD, Steven Van Den Bossche și Carl Decoopman – proprietarii BelRom, familia De Pauw – proprietar al WDP, Jan Van Geet – care controlează VGP, familia antreprenorului Jan De Clerck - proprietarul Alinso, familia Kerckhof – care deține Vabeld, Frank Donck de la Atenor, Christian Dumolin – proprietarul Koramic Real Estate, sau fostul pilot de raliuri Yves Weerts.

Speedwell a devenit cunoscută pe piața românească pentru coordonarea dezvoltării turnului de birouri Unirii View din centrul Bucureștiului, aflat în proprietatea fostului pilot de raliuri Yves Weerts. Didier Balcaen a fost partener al Liebrecht & WooD.

viewscnt
Afla mai multe despre
speedwell
logistic
chitila