Star Stone finalizează o investiție de 1,3 milioane de euro într-o nouă linie de producție și dublează capacitatea de producție de pavaje

Star Stone finalizează o investiție de 1,3 milioane de euro într-o nouă linie de producție și dublează capacitatea de producție de pavaje

Cristian Pop, Director General Star Stone S.A

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2022

Star Stone, producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidențial, finalizează o investiție de 1,3 milioane de euro într-o nouă linie de producție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția, demarată acum 24 de luni, dublează capacitatea de producție a dalelor de pavaj, la peste 1.200 de metri pătrați pe zi.

EXCLUSIV FOTO Andrei Ceaușescu își schimbă strategia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Andrei Ceaușescu își schimbă strategia

Noua linie de producție va genera 25 de noi locuri de muncă, Star Stone depășind, astfel, 200 de angajați la finalul anului, în creștere cu 40% față de anul trecut. Noile locuri de muncă vor beneficia de scăderea efortului fizic, multe dintre procesele de producție fiind acum automatizate, resursele angajaților fiind canalizate către calitate și productivitate.

Star Stone estimează pentru anul acesta o creștere de aproape 30% a vânzărilor de pavaje premium, în contextul în care aproximativ trei sferturi dintre români au în plan să realizeze lucrări de renovare ale propriilor locuințe în următorul an.

În continuare, în a doua jumătate a anului, Star Stone va opera noi investiții în extinderea spațiilor de depozitare, în îmbunătățirea proceselor de logistică și în adăugarea în portofoliu a noi game de produse, pe segmentul de prelucrare a metalelor, complementare produselor de bază. Pe plan extern, Star Stone vizează continuarea consolidării operațiunilor din Ungaria și mărirea echipei, în vederea extinderii activității în Austria, Slovacia și Cehia.

Compania, estimează, pentru 2022, o creștere de peste 20% a vânzărilor, la aproape 7 milioane de euro.

Prezentă pe piața din România încă din 2008, compania a intrat în 2019 și pe piața din Ungaria, iar în 2020 și în Belgia, unde comercializează, printr-o rețea amplă de distribuție, dale de pavaj, bolțari, piatră decorativă, accesorii de gard, borduri de piscină etc. La nivel național, compania dispune de o rețea de peste 300 de distribuitori și rețelele DIY Dedeman și Hornbach. 

viewscnt
Afla mai multe despre
star stone
pavaje