Prețurile petrolului au scăzut, în urma aprecierii dolarului

Prețurile petrolului au scăzut, în urma aprecierii dolarului
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2022

Prețurile petrolului au scăzut miercuri, deoarece aprecierea dolarului american a făcut ca țițeiul să fie mai costisitor, în timp ce focarele de coronavirus din China perturbă perspectivele economice ale celui mai mare importator de țiței din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Livrările au rămas limitate în cel mai mare producător de petrol din lume, Statele Unite, datele guvernamentale arătând că stocurile de țiței au crescut modest săptămâna trecută, în timp ce stocurile de carburanți au scăzut, scrie News.ro.

DECIZIE Forajele pentru parcuri eoliene și solare se vor face fără documentații de urbanism CITEȘTE ȘI DECIZIE Forajele pentru parcuri eoliene și solare se vor face fără documentații de urbanism

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,08 dolari, sau cu 1%, la 103,91 dolari pe baril, la ora 16:40 GMT (19:40 ora României).

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate, de referință pe piața din SUA, au scăzut cu 1,19 dolari, până la 100,51 dolari pe baril.

Dolarul a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani față de euro, ceea ce a făcut ca achizițiile de petrol să fie mai scumpe pentru deținătorii altor valute.

”Acesta (este) un mediu care evită riscurile, cu un dolar american mai puternic și restricții de mobilitate în al doilea mare consumator de petrol, China”, a declarat analistul de mărfuri al UBS Giovanni Stauvono.

Administrația pentru Informații în Domeniul Energiei din SUA a declarat că stocurile de țiței au crescut săptămâna trecută cu doar 692.000 de barili, sub așteptări, în timp ce stocurile de distilate, care includ motorină și combustibil pentru avioane, au scăzut la cel mai redus nivel din mai 2008.

Piețele energetice din întreaga lume se confruntă cu întreruperi masive de aprovizionare în urma invaziei Rusiei în Ucraina și a sancțiunilor ulterioare impuse Moscovei de către Statele Unite și aliații săi.

Producătorul britanic de petrol Shell a declarat că nu va mai accepta petrol rafinat amestecat cu produse rusești, conform documentelor comerciale, în timp ce Exxon Mobil a anunțat că a declarat forță majoră asupra operațiunilor sale la exploatarea Sahalin-1, în partea de est a Rusiei.

Grupul rus Gazprom a declarat miercuri că a oprit livrările de gaze către Bulgaria și Polonia, pentru că cele două țări au refuzat să facă plăți în ruble.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că Rusia folosește combustibilii fosili pentru a șantaja UE, dar a adăugat că era combustibililor fosili ruși în Europa se apropie de sfârșit.

Germania, care s-a bazat în mare măsură pe energia din Rusia, se confruntă cu un impact asupra creșterii economice, în timp ce încearcă să devină independentă de importurile rusești de gaze și petrol.

Ministrul german al Economiei a declarat că planurile de a prelua controlul rafinăriei PCK Schwedt, deținută majoritar de Rosneft și ultimul mare cumpărător de țiței rusesc din Germania, progresează.

Banca centrală a Chinei a declarat că va intensifica sprijinul prin intermediul politicii monetare, pe măsură ce Beijingul se luptă pentru a opri un focar de Covid-19 în curs de apariție în capitală și pentru a evita același tip de izolare debilitantă la nivel de oraș la care a fost supus Shanghaiul în ultima lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret