Studium Green, dezvoltator imobiliar din Cluj deținut de Dorin Bob, a achiziționat 100 de proprietăți de la Immobiliare Italo Romena

Studium Green, dezvoltator imobiliar din Cluj deținut de Dorin Bob, a achiziționat 100 de proprietăți de la Immobiliare Italo Romena
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2022

Studium Green, dezvoltator imobiliar din Cluj deținut de omul de afaceri Dorin Bob, a preluat un portofoliu de 100 de proprietăți de la Immobiliare Italo Romena, subsidiara fostei bănci italiene Veneto Banca, care din 2017 se află în proces de lichidare administrativă obligatorie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară va fi anunțat la Conferința Profit.ro programată pentru 20 mai, la Hotelul JW Marriott București.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Alesonor, Brisk, Concelex, ELCO, Genesis Property, Impact, Meta Estate, Nhood, Nordis Group și SVN Romania, va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

Portofoliul achiziționat cuprinde peste 100 de active imobiliare de diferite tipuri, inclusiv clădiri rezidențiale și de birouri, terenuri agricole, hoteluri și pensiuni, situate pe întreg teritoriul României, în principal în București, Cluj-Napoca și Oradea. Tranzacția a fost semnată în august 2021, iar transferul proprietăților din prima etapă a fost finalizat în februarie 2022, urmând ca restul proprietăților să fie transferate până la sfârșitul acestui an.

CONFIRMARE \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE "Victima propriului succes": România pierde 2 miliarde euro din PNRR în urma creșterii PIB. Se caută soluții pentru finanțarea proiectelor bugetate

Cele 100 de proprietăți preluate de la Immobiliare Italo Romena vor completa portofoliul existent al Studium Green, care include proiecte imobiliare precum Wings, West Side Park și Seasons, situate în Cluj-Napoca.

„Sunt deosebit de mulțumit de achiziționarea acestui portofoliu de imobile care au fost blocate mulți ani din cauza situației juridice și financiare a Grupului Veneto", a declarat Dorin Bob, CEO, Studium Green. „Reintroducerea dinamică a acestor proprietăți în circuitul economic va oferi acum investitorilor locali oportunități importante de a dezvolta proiecte generatoare de venituri în sectoare numeroase și diverse”, a adăugat el.

În 2017, Intesa Sanpaolo, grupul bancar lider în Italia și unul dintre cele mai solide din Europa, a anunțat că, în urma deciziei adoptate în unanimitate de consiliul de administrație, a semnat contractul cu lichidatorii Bancii Popolare di Vicenza și ai Veneto Banca, pentru achiziționarea anumitor active și pasive și a anumitor relații juridice ale celor două bănci, la prețul simbolic de 1 euro.

Italia a decis atunci închiderea celor două bănci regionale, într-un acord care a costat statul până la 17 miliarde de euro, iar activele bune au fost transferate Intesa, cea mai mare bancă din retail din țară.

Viitorul băncilor Veneto era incert în ultimii doi ani, de când BCE a descoperit deficitul de capital provocat de creditele neperformante și un scandal legat dde vânzarea de acțiuni clienților băncilor, în schimbul împrumuturilor. Negocierile prelungite dintre Roma, Frankfurt și Bruxelles și rezultatul de duminică al acestora au ridicat semne serioase de întrebare despre eficiența supravegherii bancare și credibilitatea propriilor reguli europene în tratarea crizelor.

Veneto Banca era atunci prezentă și în România, specializată pe finanțarea companiilor și deținând o cotă de piață de 1,5%. Banca italiană căutase însă în ultimul an un cumpărător pentru operațiunile din România.

Stdium Green, pe piață de 17 ani, a fost implicat în dezvoltarea a 1.900 locuințe și 7.500 metri pătrați spații comerciale, lucrând la proiectele Seasons, West Side Park și Wings din Cluj.

viewscnt
Afla mai multe despre
dorin bob
studium green
italia