Tranzacție: CRH cumpără active din România ale Pomponio

Tranzacție: CRH cumpără active din România ale Pomponio
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 sep 2019

Compania CRH RMX&Agregate, parte a grupului irlandez CRH, unul dintre liderii domeniului materialelor de construcții, preia de la Pomponio, din grupul de firme Pomponio cu acționariat italian, active utilizate pentru producerea și comercializarea betoanelor și agregatelor din județele Alba, Sibiu, Cluj și Hunedoara, tranzacția, anunțată în primăvară, fiind avizată acum de Consiliul Concurenței.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Pomponio are 6 stații de betoane, 3 stații de agregate, o stație de fier fasonat și o carieră de piatră, având în 2017 afaceri de 51,8 milioane lei și un profit net de 6,7 milioane lei. Grupul mai include firmele Pomponio Construcții, Pomponio Logistic și LMV Metal Construction.

FOTO Valve lansează Steam Chat pentru smartphone-uri CITEȘTE ȘI FOTO Valve lansează Steam Chat pentru smartphone-uri

CRH Agregate face parte din grupul CRH. Grupul LafargeHolcim, cu sediul central în Jona, Elveția, s-a format prin fuziunea companiilor Lafarge (Franța) și Holcim (Elveția), finalizată în luna iulie a anului 2015. Decizia Holcim și Lafarge a fost ca în țări precum România, Germania și Ungaria să vândă în totalitate activele uneia dintre companii.

În România, activele Lafarge au fost preluate de producătorul irlandez de ciment CRH, tranzacția fiind finalizată în luna august a anului 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
pomponio srl