Tranzacție - ROCA Investments preia cel de-al doilea pachet de 30% din acțiunile BICO Industries

Tranzacție - ROCA Investments preia cel de-al doilea pachet de 30% din acțiunile BICO Industries

Sursa foto - BICO Industries

Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2021

ROCA Investments, parte din Impetum Group, anunță preluarea celui de-al doilea pachet de 30% din acțiunile BICO Industries, producător autohton de plasă din fibră de sticlă și armături din fibră de sticlă și unul dintre cei mai importanți producători la nivel european.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză.

Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu Nordis Group, Banca Transilvania, ING și Unicredit Bank, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Ca urmare a încheierii tranzacției, participația ROCA Investments în BICO crește la 60%, iar dezvoltarea companiei continuă sub aceeași formulă a parteneriatului dintre fondatorul companiei Mihai Bîrliba și ROCA Investments.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Odată cu investiția ROCA din august 2020, BICO și-a crescut capacitatea de producție și cifra de afaceri cu peste 30%, de la 52 milioane lei la 67,7 milioane lei și profitul net cu 81% de la 2,8 milioane lei la 5,1 milioane lei. 

BICO Industries deține în acest moment două capacități de producție, una pe platforma industrială din Vaslui și una în Piatra Neamț. Ambele fabrici însumează o suprafață de teren de aproape 38.000 mp, peste 18.000 mp de clădiri industriale și un număr de 240 de angajați. Platforma din Vaslui este o fabrică importantă producătoare de plasă de armare din fibră de sticlă pentru termosisteme la nivel național și din această parte a Europei. La Piatra Neamț BICO deține o linie de producție pentru armături destinate membranelor de hidroizolație. 

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Platforma Roca este o societate de tip holding, care oferă servicii pentru revitalizarea business-ului și antreprenoriatului românesc, pentru crearea de branduri noi și recondiționarea de branduri aflate în dificultate, prin investiții în societăți aflate în dificultate și asigurarea unui management specializat.

Platforma a fost creată - cum a anunțat în premieră Profit.ro - de CITR Group împreună cu Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad, pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate.

ROCA a mai investit în afaceri precum S-Karp, Yellow.Menu, RDF Arad, Sinteza Oradea, Piscicola, Romcargo Maritim, Frigotehnica, Electroplast, Eco Clima Industrial, Tremot, Bittnet. ROCA intenționează să se listeze la bursă, dar după listarea unor companii din portofoliu, a anunțat anterior Rudi Vizental, CEO ROCA.

BICO, pe piață din 2006, este o companie cu capital românesc care produce și comercializează produse auxiliare necesare construcțiilor (țesături apretate din fir de fibră de sticlă pentru armarea tencuielilor, plase nețesute de fibră de sticlă pentru hidroizolații, colțare din PVC și aluminiu cu plasă). 

viewscnt
Afla mai multe despre
tranzacție
platforma roca
bico industries
concurență