Tranzacție - Platforma Roca intră în acționariatul Bico Industries

Tranzacție - Platforma Roca intră în acționariatul Bico Industries

Sursa foto - BICO Industries

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2020

Platforma Roca intră în acționariatul BICO Industries, producător de plasă din fibră de sticlă, cu o participație de 30%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Luna trecută, Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția.

„Odată cu Bico Industries trecem la nivelul următor; este vorba de o companie cu perspective internaționale de scalare și cu un avans admirabil pe piața din Europa, către care direcționează deja 28% din totalul producției. Vom pune umărul ca împreună să devenim unul dintre primii trei jucători la nivel european din industria de fibră de sticlă”, spune Ionuț Bindea, investment manager ROCA Investments.

EXCLUSIV FOTO Familia industriașului Rainer Heubach, tatăl prințesei Isabelle de Leiningen, se extinde pe piața imobiliară românească cu blocuri de lux și turnuri de birouri, după „exitul“ din frufru CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia industriașului Rainer Heubach, tatăl prințesei Isabelle de Leiningen, se extinde pe piața imobiliară românească cu blocuri de lux și turnuri de birouri, după „exitul“ din frufru

Platforma Roca este o societate de tip holding, care oferă servicii pentru revitalizarea business-ului și antreprenoriatului românesc, pentru crearea de branduri noi și recondiționarea de branduri aflate în dificultate, prin investiții în societăți aflate în dificultate și asigurarea unui management specializat.

Platforma a fost creată - cum a anunțat în premieră Profit.ro - de CITR Group împreună cu Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad, pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate.

ROCA a mai investit în afaceri precum S-Karp, Yellow.Menu, RDF Arad, Sinteza Oradea, Piscicola, Romcargo Maritim, Frigotehnica, Electroplast, Eco Clima Industrial, Tremot, Bittnet. ROCA intenționează să se listeze la bursă, dar după listarea unor companii din portofoliu, a anunțat anterior Rudi Vizental, CEO ROCA.

BICO, controlată de Mihai Bîrliba, pe piață din 2006, este o companie cu capital românesc care produce și comercializează produse auxiliare necesare construcțiilor (țesături apretate din fir de fibră de sticlă pentru armarea tencuielilor, plase nețesute de fibră de sticlă pentru hidroizolații, colțare din PVC și aluminiu cu plasă). Bico este controlată de Mihai Bîrliba, care deține 99,66% din capitalul social.

BICO are o cotă de piață estimată la 35% la nivel național și de 5% în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
tranzacție
platforma roca
bico industries
concurență