Tranzacție - Xella România vinde divizia de prefabricate din beton Macon către Romcim

Tranzacție - Xella România vinde divizia de prefabricate din beton Macon către Romcim
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2022

Subsidiara din România a grupului german Xella, cel mai mare producător de BCA de pe piața locală, a vândut operațiunile de prefabricate din beton către Romcim, companie aparținând grupului irlandez CRH, cel mai mare producător de materiale de construcții din lume.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

„Vânzarea diviziei de prefabricate Macon va întări profilul Xella pe piața de BCA și de construcții în ansamblu și ne va permite să ne concentrăm resursele pe dezvoltarea de soluții de zidărie durabile și eficiente”, a spus Christophe Clemente, Chief Executive Officer Xella Group.

ULTIMA ORĂ INFOGRAFIC Peste 72.000 de locuințe finalizate în 2021 în România, record absolut după 1989 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ INFOGRAFIC Peste 72.000 de locuințe finalizate în 2021 în România, record absolut după 1989

În 2018, Xella România a achiziționat grupul Macon care includea, alături de divizia principală de BCA, și operațiuni în prefabricate din beton, var și teracotă. Achiziția grupului Macon a accelerat ascensiunea Xella în poziția de lider al pieței locale de materiale de construcții, devenind cel mai mare producător de BCA din România. Operațiunile de prefabricate sunt administrate astăzi sub numele „Simbeton”, cu două unități de producție la Deva și Oradea.

Xella are în portofoliu branduri cunoscute precum Ytong, Silka, Hebel și Multipor.

Grupul Xella operează în 22 de țări din Europa.

Pe piața din România, Romcim este unul din cei mai mari furnizori de ciment, agregate și betoane pentru sectorul local de construcții, deținând fabricile de ciment din Medgidia și Hoghiz, o stație de măcinare în Tg. Jiu, 2 terminale de ciment, 18 stații de betoane, 9 cariere, 5 balastiere și un depozit de agregate.

În plus față de Romcim, Grupul CRH mai deține în România companiile Elpreco, specializată în producția de BCA, pavele și elemente prefabricate, și Ferrobeton, specializată în construcția de elemente structurale prefabricate.

viewscnt
Afla mai multe despre
romcim
xella
prefabricate