Tranzacțiile cu locuințe din marile orașe ale Israelului s-au prăbușit de la începutul războiului

Tranzacțiile cu locuințe din marile orașe ale Israelului s-au prăbușit de la începutul războiului
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2023

Din 7 octombrie s-au vândut mai multe case în Beersheva decât în Tel Aviv, dar declinul nu se datorează exclusiv războiului, piața suferind de peste un an, scrie publicația israeliană Globes.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Există multe surprize în clasamentul celor mai populare orașe pentru oferte imobiliare de la începutul războiului pe 7 octombrie, compilat de „Globes”, din datele despre tranzacții ale Biroului Central de Statistică și ale Autorității Fiscale din Israel.

În Ierusalim au fost vândute 174 de case, mai mult decât orice alt oraș israelian, de la începutul războiului Israel-Hamas, arată datele biroului de statistică și ale autorităților fiscale din Israel. Volumul tranzacțiilor este cu 47% mai scăzut decât numărul mediu lunar de tranzacții cu locuințe (328), care sunt finalizate în mod normal.

EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său

Pe locul doi se află Haifa, cu 148 de case vândute de la începutul războiului, în scădere cu 48,2% față de media lunară. Acesta este urmat de Petah Tikva cu 114 de tranzacții, în scădere cu 22,4% față de media lunară, Beersheva cu 84 de tranzacții, în scădere cu 68,5% față de media lunară, Netanya cu 78 de tranzacții, cu 42,6% în puține față de media lunară și Holon cu 63 de tranzacții, în scădere cu 73,4% față de media lunară.

Pe locul șapte este Tel Aviv, cu doar 53 de case vândute de la începutul războiului, cu 65,6% mai puține decât media lunară, urmat de Ashkelon cu 53 de oferte, în scădere cu 78% față de media lunară, cea mai puternică cădere dintre toate orașele israeliene, pentru că a fost una dintre principalele ținte ale rachetelor Hamas.

viewscnt
Afla mai multe despre
tranzactii imobiliare