VIDEO Noi cheltuieli eligibile la consolidarea clădirilor cu risc seismic prin fonduri de la buget

VIDEO Noi cheltuieli eligibile la consolidarea clădirilor cu risc seismic prin fonduri de la buget
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2023

Cheltuielile pentru elaborarea expertizelor tehnice, în vederea încadrării clădirilor într-o clasă de risc seismic și a fundamentării măsurilor de intervenție, pentru elaborarea auditului energetic și pentru elaborarea certificatului de performanță energetică după intervenție vor fi incluse în categoria cheltuielilor eligibile prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, conform unei decizii a Guvernului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Totodată, va fi eliminat termenul de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii bugetului de stat pentru transmiterea solicitărilor de includere în Program și a aprobării listelor-sinteză cu obiectivele propuse spre finanțare prin raportare la creditele de angajament aprobate anual cu această destinație, prevăzute în legea bugetară anuală.

Termen mult mai mare pentru desființarea de către autorități a construcțiilor ilegale din stațiuni turistice, inclusiv de pe plaje. Somația, nu doar pentru proprietar. Atribuțiile de desființare, delegate local CITEȘTE ȘI Termen mult mai mare pentru desființarea de către autorități a construcțiilor ilegale din stațiuni turistice, inclusiv de pe plaje. Somația, nu doar pentru proprietar. Atribuțiile de desființare, delegate local

Prin aceste modificări, beneficiarii au posibilitatea să transmită Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației solicitarea de includere în program și necesarul de sume de la bugetul de stat, în orice moment, iar listele vor fi întocmite și aprobate/completate pe măsura constatării îndeplinirii cerințelor legale privind eligibilitatea includerii în program, susține Guvernul.

Pentru asigurarea predictibilității Programului, având în vedere că sesiunea privind depunerea cererilor de finanțare a început odată cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pe anul 2023 nr. 368/2022, eliminarea obligativității aprobării listelor în limita creditelor de angajament va intra în vigoare la data de 1 august 2023.

Schemă de 7,4 milioane lei în 2023 pentru participarea firmelor la târgurile de turism din străinătate. Condițiile pentru obținerea ajutorului CITEȘTE ȘI Schemă de 7,4 milioane lei în 2023 pentru participarea firmelor la târgurile de turism din străinătate. Condițiile pentru obținerea ajutorului

Începând din acest an, Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei din credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%. În cadrul programului nu este nevoie de cofinanțare nici de la locatari, nici de la autoritățile locale sau centrale. fiind incluse atât clădirile de locuințe multietajate, cât și clădirile publice, încadrate în clasa de risc seismic I sau II.

Cererile de finanțare pot fi depuse de autoritățile publice locale și centrale.

Până în prezent, în cadrul platformei digitale investitii.mdlpa.ro, au fost primite 235 de cereri de finanțare, în valoare totală de peste 4,29 miliarde lei, din care 54 de unități de învățământ, 8 unități sanitare și 17 instituții culturale. Dintre cele 235 de cereri, 128 au fost depuse de autoritățile locale din municipiul București.

viewscnt
Afla mai multe despre
risc
seismic
consolidare
cheltuieli
eligibil
studiu
expertiza