iPhone 12 va suporta cea mai rapidă versiune de 5G doar în Statele Unite

iPhone 12 va suporta cea mai rapidă versiune de 5G doar în Statele Unite
scris 16 oct 2020

iPhone-urile vândute în România și în orice altă țară în afara Statelor Unite nu vor beneficia de cele mai mari viteze de 5G nici dacă acestea pot fi atinse în cadrul rețelelor locale.

mmWave, cel mai rapid standard al tehnologiei 5G este suportat de noile iPhone-uri, însă va fi disponibil doar pe modelele vândute în Statele Unite, s-a aflat după prezentarea oficială, în care Apple nu a menționat acest aspect.

Compania americană pretinde că iPhone 12 suportă mai multe frecvențe 5G decât orice alt smartphone de pe piață, însă nu a spus dacă acest lucru este valabil și în afara Statelor Unite, unde lipsește suportul pentru mmWave.

OnePlus a prezentat 8T, smartphone care promite încărcarea pentru o zi întreagă în 15 minute CITEȘTE ȘI OnePlus a prezentat 8T, smartphone care promite încărcarea pentru o zi întreagă în 15 minute

În restul lumii, 5G-ul de pe iPhone 12 se va limita la sub-6GHz, al doilea standard după viteza de transfer.

mmWave oferă viteze foarte mari pe distanțe mici, fiind recomandat în zonele urbane aglomerate. Viteza maximă teoretică a acestuia este de 5GB/s, însă, în practică, ajung la aproximativ 2GB/s, ceea ce oricum este foarte bine.

sub-6GHz, pe de altă parte, ar trebui să ofere viteze de cel mult 400MB/s, însă semnalul ajunge mai departe decât în cazul mmWave. sub-6GHz este o alegere de compromis între acoperire și viteză pe care o vor face cei mai mulți producători de device-uri mobile și operatori.

Pe de altă parte, Apple se laudă cu o idee interesantă pentru noile iPhone-uri în ceea ce privește conexiunea de date. 5G-ul va fi folosit în mod implicit acolo unde este disponibil, însă, când semnalul afectează prea mult vitezele, se va trece automat la 4G.

În acest fel, se va eficientiza consumul de energie. 5G-ul are un consum mai mare și nu are sens să fie folosit atunci când aceeași viteză de transfer se poate obține și cu 4G.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone 12
5g
apple