Volumul vânzărilor de ciment ale LafargeHolcim în Romania a crescut cu 14,7% în 2015

Volumul vânzărilor de ciment ale LafargeHolcim în Romania a crescut cu 14,7% în 2015
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2016

Volumul vânzărilor de ciment ale grupului LafargeHolcim în România a crescut cu 14,7% în 2015, susținut de activitățile de construcții în special în zona Bucureștiului, în timp ce prețurile din piață, în lei, au scăzut cu 0,3%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pe piața agregatelor, volumul vânzărilor LafargeHolcim în România a înregistrat o creștere de 56,7%, pe fondul unui declin al prețurilor din piață de 10,1%, potrivit datelor publicate joi de companie, scrie News.ro

”România a beneficiat de creșterea volumelor pe toate segmentele, datorită îmbunătățirii condițiilor din piață, care au permis lansarea de proiecte în zona Bucureștiului și în regiunea nordică”, se arată în raportul financiar al grupului.

Europa de est a înregistrat rezultate mixte în 2015. Profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) a crescut semnificativ, reflectând costurile operaționale scăzute și creșterea activităților în regiuni precum Bucureștiul.

Problemele de supracapacitate, concurența și redresarea lentă a pieței rezidențiale în Polonia au dus la scăderea volumelor în această țară.

Condițiile dificile de afaceri din Rusia, din cauza recesiunii economice, au provocat scăderea volumului de ciment.

La nivel de grup, volumul vânzărilor de ciment a urcat anul trecut cu 0,2%, la 255,7 milioane tone.

Volumul vânzărilor de agregate ale grupului a coborât cu 0,5%, la 292,2 milioane tone.

În cazul volumului vânzărilor de betoane, LafargeHolcim a înregistrat în 2015 un declin de 1,4%, la 56,8 milioane de metri cubi.

Topul celor mai scumpe zone de locuit din Capitală și marile orașe CITEȘTE ȘI Topul celor mai scumpe zone de locuit din Capitală și marile orașe

Performanțele din Europa au fost influențate de dezvoltarea puternică a unor piețe precum Marea Britanie și România, în timp ce incertitudinile de pe alte piețe au avut un impact negativ semnificativ, cum este cazul Franței, Elveției, Rusiei și Azerbaijanului. Cu excepția betoanelor, volumele, vânzările nete și profitul EBITDA au scăzut în Europa.

În trimestrul patru, grupul a înregistrat pierderi nete de 2,86 miliarde franci elvețieni (2,92 miliarde dolari), din cauza evaluării în scădere a valorii activelor. Vânzările nete s-au redus cu 6%, la 7,4 miliarde franci elvețieni.

În 2015, vânzările LafargeHolcim au coborât cu 6,2%, la 29,5 miliarde de franci. Grupul a precizat că nu a inclus în raport pierderile pe 2015, pentru că acestea nu pot fi comparate cu rezultele din 2014 din cauza fuziunii.

Grupul LafargeHolcim s-a format prin fuziunea companiilor Lafarge (Franța) și Holcim (Elveția), finalizată în luna iulie.

Decizia Holcim și Lafarge a fost ca în țări precum România, Germania și Ungaria să vândă în totalitate activele uneia dintre companii.

În România, activele Lafarge au fost preluate de producătorul irlandez de ciment CRH, tranzacția fiind finalizată în luna august.

LafargeHolcim a păstrat activele Holcim, care includ două fabrici de ciment, în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 13 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și un terminal de ciment în București.

De-a lungul tim­pului, Holcim a in­vestit pe plan local peste 700 mil. euro, controlând în pre­zent două fabrici de ci­ment la Câmpulung și Aleșd.

viewscnt
Afla mai multe despre
lafargeholcim
ciment