S Immo anunță o nouă dată de începere a construcției proiectului de birouri The Mark din București

S Immo anunță o nouă dată de începere a construcției proiectului de birouri The Mark din București
scris 16 mar 2016

Compania austriacă S Immo anunță o nouă dată de începere, respectiv primul trimestru al acestui an, a construcției proiectului de birouri The Mark, din zona Grivița din București, investiția de 60 de milioane de euro fiind înghețată mai mulți ani din cauza dificultăților din piața imobiliară și a lucrărilor de infrastructură din zonă. 

Anul trecut, reprezentanții S Immo declarau pentru Profit.ro că vor începe lucrările de construcție imediat după obținerea autorizațiile necesare, cel mai devreme în toamna anului trecut. Proiectul va avea 28.000 de metri pătrați.

Proiectul de birouri The Mark a fost anunțat de grupul austriac în anul 2012, însă din cauza lucrărilor de infrastructură din zona Griviței - intersecția Bulevardul Uranus cu Calea Griviței lucrările au fost amânate.

Companiile CBRE și JLL au fost selectate de companie să se ocupe de partea de închiriere a proiectului. 

S Immo, parte a grupului Erste, este prezentă pe piața românească din 2004, unde deține hotelul Novotel de patru stele, de pe Calea Victoriei, centrul comercial Sun Plaza din Piața Sudului, cu o suprafață închiriabilă de 80.000 metri pătrați, inaugurat în februarie 2010, precum și proiectul de birouri Sun Offices, de 10.000 metri pătrați.

Compania a mai anunțat pentru acest an începerea lucrărilor de extindere a centrului comercial Sun Plaza.

S Immo începe lucrările de extindere a Sun Plaza, după ce a adus 20 mil. euro în firma dezvoltatoare CITEȘTE ȘI S Immo începe lucrările de extindere a Sun Plaza, după ce a adus 20 mil. euro în firma dezvoltatoare

”SIMMO lansează două proiecte în București în primul trimestru al anului 2016. După șase ani de la deschidere, centrul commercial Sun Plaza este extins pentru a găzdui noi chiriași. O suprafață de circa 20.000 de metri pătrați va fi renovată și va oferi spații pentru până la 40 de magazine noi. Finalizarea proiectelor  este programată pentru primul trimestru din 2018”, se arată într-un comunicat al S Immo.

Compania mai deține un teren la Jilava, unde intenționa să dezvolte un centru comercial.

S Immo este deținută de Erste Group și Vienna Insurance Group și este activă pe piața dezvoltărilor de locuințe, birouri, hoteluri și retail din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, România și Bulgaria, unde deține active imobiliare totalizând peste 1,7 miliarde de euro. Pe termen mediu, ținta companiei este să crească portofoliul cu 700 de milioane de euro, la 2,4 miliarde de euro. Investițiile planificate pentru acest an se ridică la 180 de milioane de euro, din care două treimi pentru achiziții în Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
s immo
investitie
the mark