WDP, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, are în derulare investiții de 106 milioane euro în România

WDP, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, are în derulare investiții de 106 milioane euro în România

WDP Dragomirești

scris 29 iul 2022

Dezvoltatorul imobiliar Warehouses De Pauw (WDP), controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, continuă investițiile pe piața din România.

În prima jumătate a anului, compania a investit 37 milioane de euro în noi achiziții – terenuri noi sau spații deja existente.

Tranzacție - One United Properties cumpără sediul First Bank de la Dorin Mateiu CITEȘTE ȘI Tranzacție - One United Properties cumpără sediul First Bank de la Dorin Mateiu

WDP a achiziționat la Popești Leordeni un teren de 65.000 mp și la Arad un parc industrial  de 42.000 mp. WDP a investit 16 milioane de euro pentru vânzarea și închirierea spațiilor existente ale producătorului de mobilă Taparo din Târgu Lăpuș și Techtex, furnizor de textile pentru îngrijirea sănătății din Baia Mare. Compania continuă extinderea și la Roman cu încă 5.700 mp.

În prima jumătate a anului, investitorul belgian a finalizat proiecte de 39 milioane de euro reprezentând spații logistice pentru retaileri precum Metro, Auchan, Profi.

La finalul anului 2021, WDP a finalizat investiții de 69 mil euro reprezentând 128.553 mp construiți, în Ștefăneștii de Jos, Cluj, Craiova, Paulești. Printre beneficiari se numără Decathlon, LPP, Eobuwie, Profi, Rosi și Metro – extindere.

În luna iulie 2020 dezvoltatorul imobiliar a împrumutat 150 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), fonduri ce vor fi folosite pentru extinderea portofoliului din România.

Familia de investitori, cu exponentul său Tony De Pauw, care conduce afacerile WDP, este creditată de publicația belgiană De Rijkste Belgen cu o avere de 554,4 milioane de euro, ceea ce o plasează pe locul 45 în topul celor mai bogați belgieni. Investitorii belgienii au investit până acum peste 1 miliard de euro în proprietăți românești, majoritatea înainte de criză, dar au proiecte de viitor care implică alte sute de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
spatii logistice