WDP, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, are în derulare investiții de 92 milioane euro în România

WDP, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, are în derulare investiții de 92 milioane euro în România

WDP Dragomirești

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2022

Dezvoltatorul imobiliar Warehouses De Pauw (WDP), controlat de una dintre cele mai bogate familii din Belgia, continuă investițiile pe piața din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Compania a finalizat investiții de 69 de milioane de euro în 2021 și are în lucru proiecte de 92 milioane euro. WDP va extinde depozitul Pirelli de la Slatina, cu încă 25.000 metri pătrați.

FOTO Luxten autorizează un complex imobiliar de peste 50 de milioane de euro în locul sediului său central. Primele imagini cu planul CITEȘTE ȘI FOTO Luxten autorizează un complex imobiliar de peste 50 de milioane de euro în locul sediului său central. Primele imagini cu planul

Compania va dezvolta proiecte noi la Buzău, Deva-Călan, Roman, Slatina, Timișoara, investiția totală pentru spațiile ce vor fi dezvoltate fiind estimată la 92 milioane euro. Printre beneficiarii noilor proiecte se numără Metro, Auchan, Profi, Pirelli.

Depozitul de la Slatina pentru producătorul Pirelli va fi extins cu aproximativ 25.000 mp, în baza unui contract de închiriere pe 15 ani. Investiția, cu un buget estimat de 15 mil. Euro, este planificată să fie finalizată în primul trimestru din 2023.

În ultimul trimestru din 2021, compania a raportat noi achiziții în România la București, Ștefăneștii de Jos și Timișoara.

La finalul anului 2021, WDP a finalizat investiții de 69 mil euro reprezentând 128.553 mp construiți, în Ștefăneștii de Jos, Cluj, Craiova, Paulești. Printre beneficiari se numără Decathlon, LPP, Eobuwie, Profi, Rosi și Metro – extindere.

În luna iulie 2020 dezvoltatorul imobiliar a împrumutat 150 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), fonduri ce vor fi folosite pentru extinderea portofoliului din România.

Familia de investitori, cu exponentul său Tony De Pauw, care conduce afacerile WDP, este creditată de publicația belgiană De Rijkste Belgen cu o avere de 554,4 milioane de euro, ceea ce o plasează pe locul 45 în topul celor mai bogați belgieni. Investitorii belgienii au investit până acum peste 1 miliard de euro în proprietăți românești, majoritatea înainte de criză, dar au proiecte de viitor care implică alte sute de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
spatii logistice