Wienerberger, cel mai mare producător de cărămizi la nivel mondial, prezent în România, vinde active

Wienerberger, cel mai mare producător de cărămizi la nivel mondial, prezent în România, vinde active
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2018

Grupul austriac Wienerberger AG se așteaptă să-și îndeplinească țintele de profit pe 2018, după ce a raportat o cerere solidă din Europa de Est și a anunțat că intenționează să-și închidă fabricile mai puțin eficiente și să-și restructureze divizia de blocuri ceramice, a afirmat miercuri directorul general Heimo Scheuch, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Heimo Scheuch a declarat că este ''foarte optimist'' că firma își va îndeplini ținta anuală de a ajunge la un profit ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare (EBITDA) de 450 - 470 milioane de euro, față de 415 milioane de euro anul trecut, sceie Agerpres.

Arabesque inaugurează un magazin MatHaus în București CITEȘTE ȘI Arabesque inaugurează un magazin MatHaus în București

Wienerbergerg, care generează 90% din vânzările sale în Europa, a înregistrat în primul trimestru din acest an un profit ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare de 59,7 milioane de euro, în creștere față de 46,1 milioane de euro în perioada similară din 2017.

Wienerberger este cel mai mare producător de cărămizi la nivel mondial (Porotherm, Terca) și liderul de piață în Europa pentru învelitori ceramice (Koramic, Tondach), precum și în pavaje de beton (Semmelrock) în Europa de Est. În domeniul sistemelor de țevi (Steinzeug-Keramo țevi ceramice și Pipelife țevi de plastic), compania este unul dintre producătorii importanți din Europa.

Grupul austriac Wienerberger a achiziționat în aprilie 2016 afacerea cu cărămidă de la Buzău a companiei Search Chemicals, deținută de omul de afaceri Ömer Süsli. Compania mai deține unități de producție la nivel local în Gura Ocniței - Dâmbovița, Sibiu, Tritenii de Jos - Cluj.

viewscnt
Afla mai multe despre
wienerberger
caramizi