Omul de afaceri Ömer Süsli a vândut afacerea cu cărămidă către austriecii de la Wienerberger

Omul de afaceri Ömer Süsli a vândut afacerea cu cărămidă către austriecii de la Wienerberger
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 26 apr 2016

Grupul austriac Wienerberger, unul dintre cei mai mari producători de cărămidă din lume, cu afaceri și în România, a achiziționat afacerea cu cărămidă de la Buzău a companiei Search Chemicals, deținută de omul de afaceri Ömer Süsli.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția include activele societății, printre care o fabrică de cărămidă la Buzău și o carieră de argilă.

Prețul tranzacției nu a fost făcut public.

Fabrica de cărămidă de la Buzău a intrat în conservare în anul 2011 și a fost repornită în 2014 cu funcționare la o capacitate redusă. Preluarea fabricii din Buzău duce la îmbunătățirea acoperirii geografice pentru activitatea companiei în piața de zidărie, menționează reprezentanții Wienerberger România.

Compania are în plan retehnologizarea facilităților de producție în următoarele luni, pentru a le aduce la standardele internaționale ale grupului, oferind astfel produse de calitate ridicată pe piața din România. De asemenea, Wienerberger își va consolida poziția de angajator pe piața locală, având în vedere că personalul fabricii va fi păstrat și va intra în programe de formare profesională.

„Această achiziție și investițiile pe care le vom face pentru retehnologizarea fabricii arată implicarea pe termen lung pe care Wienerberger o are în dezvoltarea pieței locale, atât pe parte de producție, cât și pe partea de susținere a dezvoltării construcțiilor rezidențiale prin utilizarea de materiale de construcție de calitate, adaptate nevoilor actuale ale beneficiarilor finali din România. Toate demersurile Wienerberger din ultimii 18 ani, de la intrarea pe piața românească, au fost în spiritul dezvoltării durabile și arată angajamentul companiei de a susține nevoile unei piețe în creștere”, a declarat Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing, Wienerberger România.

Praktiker intră pe online și listează primele 5.000 de produse CITEȘTE ȘI Praktiker intră pe online și listează primele 5.000 de produse

Grupul austriac Wienerberger, unul dintre cei mai mari producători de cărămizi din lume, a înregistrat anul trecut, la nivel global,  venituri de 3 miliarde de euro, în creștere cu 5% față de anul precedent și un avans al EBITDA (profitul inainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) de 17%, până la 370 milioane de euro.

Grupul deține 203 de fabrici la nivel mondial. În România, compania este prezentă din 1998, iar astăzi are în proprietate trei unităţi de producţie localizate în Gura Ocniţei (Dâmboviţa), Sibiu şi Tritenii de Jos (Cluj).

Ömer Süsli este proprietarul retailerului de bricolaj Praktiker, pe care l-a achiziționat, prin compania Search Chemichals, de la nemții de la Praktiker AG, în urmă cu doi ani.

În 2014, retailerul de bricolaj a obținut o cifră de afaceri de 585 milioane de lei (131 milioane de euro). Retailerul de bricolaj a trecut pe profit în 2014, cu un câștig net de 90 de milioane lei (20,5 milioane euro), după pierderi de 72 de milioane de lei (16,4 milioane euro) în 2013. În prezent, deține 28 de magazine în 24 de orașe din țară.

Alte companii care intră în portofoliul omului de afaceri român de origine turcă sunt Romtextil, producătorul de fire, fibre și polistiren, care a avut afaceri de aproape 70 de milioane de lei (15,7 milioane de euro) în 2014 și un profit de 645.000 de lei (145.000 de euro), și producătorul de vopseluri Astek, cu afaceri de aproape 6 milioane de lei (1,3 milioane de euro) în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
wienerberger
caramida
search chemichals
omer susli