Acordul Brexitului al lui May poate dăuna comerțului între SUA și Marea Britanie, avertizează Trump

Acordul Brexitului al lui May poate dăuna comerțului între SUA și Marea Britanie, avertizează Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2018

Președintele american Donald Trump avertizează că acordul divorțului încheiat între Regatul Unit și Uniunea Europeană (UE) ar putea să dăuneze schimburilor comerciale între Washington și Londra, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Ăsta pare să fie un acord bun pentru UE”, a declarat el luni unor jurnaliști la Casa Albă.

”Trebuie să ne uităm serios dacă Regatul Unit este autorizat sau nu să facă comerț”, a spus el adăugând că, ”dacă vă uitați la acord, ei ar putea să nu fie autorizați să facă comerț cu noi, iar asta nu va fi un lucru bun”, a apreciat miliardarul republican, scrie News.ro.

”Eu cred că ei nu vor deloc” să poată face comerț cu Statele Unite, a apreciat Trump. ”Ăsta ar fi un punct negativ al acordului”, a adăugat el, exprimându-și speranța ca premierul britanic Theresa May ”să fie în măsură să facă ceva în legătură cu asta”.

Tranzacția prin care compania franceză Antalis, lider european în distribuția de hârtie și ambalaje industriale, prelua o firmă românească din industria publicitară cu 2,6 milioane euro a eșuat CITEȘTE ȘI Tranzacția prin care compania franceză Antalis, lider european în distribuția de hârtie și ambalaje industriale, prelua o firmă românească din industria publicitară cu 2,6 milioane euro a eșuat

Uniunea Europeană și Regatul Unit au dat duminică o pagină istorică în relațiile lor, aprobând acordul divorțului după 17 luni de negocieri dificile.

Parlamentul britanic urmează să se pronunțe prin vot, la 11 decembrie, asupra acestui acord, pe care May îl consideră ”singurul posibil”.

Trump a fost vag și a evitat să precizeze care dispoziții ale acordului sunt de natură să împiedice comerțul între Statele Unite și Regatul Unit, scrie Reuters.

El a făcut această declarație după ce serviciile lui May au anunțat luni seara că acordul divorțului permite semnarea unor acorduri comerciale cu Statele Unite, scrie Reuters.

”Declarația politică asupra căreia am căzut de acord cu UE este foarte clară. Vom avea o politică comercială independentă, astfel încât Regatul Unit va putea să semneze contracte comerciale cu țări din întreaga lume, inclusiv cu Statele Unite”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Guvernului britanic.

”Am pus deja bazele unui ambițios acord cu Statele Unite, mulțumită grupurilor noastre de lucru comune, care s-au întâlnit în cinci rânduri până acum”, a adăugat ea.

Compromisul negociat de Londra și Bruxelles prevede o menținere a unor relații strânse între Regatul Unit și UE.

Theresa May urmează de-acum să încerce să-i convingă pe parlamentari, mai ales pe conservator

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
trump
may