Afacerile din comerțul cu amănuntul au încetinit

Afacerile din comerțul cu amănuntul au încetinit
scris 7 ian 2020

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a avansat în noiembrie 2019, față de aceeași lună a anului anterior, ca serie brută, cu 6,5%, ritm scăzut față de cel din luna precedentă, arată datele transmise marți de Institutul Național de Statistică (INS).

În octombrie 2019, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut, față de aceeași lună a anului anterior, ca serie brută, cu 6,9%, scrie News.ro.

Produsele din plastic de unică folosință, interzise în Geneva CITEȘTE ȘI Produsele din plastic de unică folosință, interzise în Geneva

În noiembrie 2019, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 6,5%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 6,2%.

Avansul, pe serie brută, s-a datorat creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,5%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+7%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,8%).

În perioada ianuarie-noiembrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, a înregistrat o creștere cu 7% datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,5%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+6,6%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,6%).

În 2018, față de 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut, ca serie brută, cu 5,4%, ritm scăzut față de cel din anul precedent.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
comert
ins