Amazon a emis în decurs de un an 13.000 de avertismente disciplinare la un singur depozit din SUA, la care lucrau 5.300 de angajați

Amazon a emis în decurs de un an 13.000 de avertismente disciplinare la un singur depozit din SUA, la care lucrau 5.300 de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2022

Amazon a emis în decurs de un an 13.000 de avertismente disciplinare la un singur depozit din SUA, la care lucrau 5.300 de angajați, potrivit unor documente interne care arată presiunea la care sunt supuși lucrătorii companiei și care a alimentat eforturile de sindicalizare ale acestora, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înregistrările și interviurile cu foști și actuali angajați demonstrează presiunea enormă cu care se confruntă lucrătorii Amazon pentru a îndeplini sarcinile la fel de precis și rapid pe cât o cere compania - creând un mediu despre care unii lucrători au declarat pentru Reuters că a alimentat eforturile de sindicalizare în întreaga țară, scrie News.ro.

Producătorul de ambalaje din hârtie Exonia și-a dublat cifra de afaceri, în timp ce profitul a crescut de peste patru ori. Fondator: Vânzările online au explodat, iar livrările au necesat un număr mare de sacoșe CITEȘTE ȘI Producătorul de ambalaje din hârtie Exonia și-a dublat cifra de afaceri, în timp ce profitul a crescut de peste patru ori. Fondator: Vânzările online au explodat, iar livrările au necesat un număr mare de sacoșe

În martie, lucrătorii din Staten Island au votat pentru a deveni primul depozit sindicalizat al Amazon din Statele Unite, iar personalul din peste 100 de alte unități din întreaga țară încearcă să le urmeze exemplul, potrivit Amazon Labor Union, un grup de muncă independent format în aprilie 2021.

Amazon, cel mai mare retailer online din Statele Unite, a dezvăluit aceste informații ca răspuns la o plângere a Consiliului Național pentru Relații de Muncă (NLRB), cu privire la concedierea unui lucrător, Gerald Bryson, în aprilie 2020.

Multe dintre aceste documente au fost, de asemenea, incluse într-un proces separat și în curs de desfășurare al instanței federale,în care NLRB a încercat să oprească ceea ce a numit ”practicile flagrante de muncă incorecte” ale Amazon, acțiuni pe care compania le-a negat în actele instanței.

Într-o declarație, Amazon a spus că obiectivele pe care le stabilește sunt ”corecte și bazate pe ceea ce realizează de fapt majoritatea echipei”.

Compania spune că oferă mai multe laude lucrătorilor decât critici.

”Oferim o mulțime de feedback angajaților pe parcursul anului pentru a-i ajuta să reușească și să ne asigurăm că înțeleg așteptările”, a spus Amazon.

Kathy Drew King, director regional al biroului NLRB din Brooklyn, a declarat că consiliul de administrație ”a cerut cu fermitate” respectarea de către Amazon a legislației muncii.

Un judecător de drept administrativ a ordonat reangajarea lui Bryson în aprilie, după ce a constatat că Amazon l-a concediat ilegal pentru că a protestat împotriva condițiilor de siguranță la locul de muncă.

Amazon face apel la decizia judecătorului, spunând într-o declarație că compania l-a concediat pe Bryson pentru defăimarea unui coleg în timpul unei demonstrații în parcarea depozitului.

Klarna atrage o nouă investiție majoră, dar pierde titlul de cel mai valoros unicorn european cu o evaluare prăbușită. “Cel mai rău set de circumstanțe de la Al Doilea Război Mondial” CITEȘTE ȘI Klarna atrage o nouă investiție majoră, dar pierde titlul de cel mai valoros unicorn european cu o evaluare prăbușită. “Cel mai rău set de circumstanțe de la Al Doilea Război Mondial”

Bryson a spus că angajatul l-a atacat verbal. Bryson, acum organizator sindical, a adăugat că nu este sigur că se va întoarce.

Amazon i-a spus judecătorului în cazul lui Bryson că nu poate îndeplini cerințele NLRB exprimate printr-o citație, de a furniza miile de notificări disciplinare pe care le-a transmis angajaților în acel an, numind cerința ”excesiv de împovărătoare”.

Cu toate acestea, a furnizat statistici pentru ceea ce a numit ”măsuri disciplinare”, care includ concedieri, suspendări și avertismente, la trei depozite, și a predat zeci de dosare de personal.

Acestea includ peste 600 de notificări pentru lucrători între 2015 și 2021 care au fost pozitive, negative sau neutre. Nu este clar din înregistrări dacă notificările au fost un eșantion reprezentativ al feedback-ului companiei. De asemenea, în evidențe erau declarații pe propria răspundere ale lucrătorilor și schimburi de e-mail între Amazon și avocații guvernamentali.

Printre neregulile documentate ale Amazon la adresa angajațiilor se află:

Mustrarea unui angajat din Carteret, New Jersey pentru că nu a avut o sarcină de lucru timp de 6 minute

Atingerea a 94% din obiectivul de productivitate al companiei în loc de 100%.

Timp de săptămâni, un muncitor de la același depozit din New Jersey depășise așteptările. Dar conducerea Amazon l-a avertizat în octombrie 2017 cu privire la o posibilă concediere dacă nu își îmbunătățește rata de scanare și verificare a articolelor, care scăzuse la 164 pe oră, sub ținta de aproximativ 175.

Depășirea timpului de pauză cu patru minute. Deși Amazon oferă o perioadă de ”grație de mers pe jos de 5 minute” pentru pauze, același muncitor din New Jersey care a fost notificat pentru productivitate a primit și o scrisoare în martie 2017 în care I s-a spus să nu depășească limita de timp.

Au avut loc patru erori la preluarea articolelor comandate de cumpărători într-o singură săptămână, în primăvara din 2019, în timpul căreia un angajat al depozitului din New York a ales corect peste 15.800 de mărfuri pentru clienți. Î

n declarația sa, Amazon a spus că aceste scrieri nu reflectă cu acuratețe politicile sale actuale.

Într-o postare pe blog din iunie 2021, compania a spus că a început să facă o medie ”a pauzelor” lucrătorilor - perioade de inactivitate - pe o perioadă mai lungă, înainte de a avertiza angajații. Nu a precizat cum a fost prelungită perioada.

Amazon a recunoscut că unii manageri au recurs în mod incorect la disciplină, mai degrabă decât la ”coachingul” lucrătorilor.

Potrivit unei declarații aAmazon către Reuters, mai puțin de 25% din feedback se referă la ceea ce a numit ”oportunități de îmbunătățire”, iar cea mai mare parte se referă la prezență, cum ar fi atunci când un angajat riscă să depășească timpul liber alocat.

Prețurile alimentelor la nivel mondial, în continuare la un nivel foarte ridicat, scad CITEȘTE ȘI Prețurile alimentelor la nivel mondial, în continuare la un nivel foarte ridicat, scad

Fără înregistrările complete ale notificărilor companiei, Reuters nu a putut verifica aceste cifre. Cu toate acestea, numărul brut de ”avertismente disciplinare” citate de Amazon în actele judecătorești sugerează că acestea au fost prolifice.

Conducerea unui depozit din Robbinsville, New Jersey, cu o medie de aproximativ 4.200 de lucrători în decembrie 2020, a înmânat angajaților peste 15.000 de avertismente disciplinare în anul care a precedat aprilie 2020, a scris avocatul Amazon.

Un depozit din North Haven, Connecticut, cu o medie de 4.800 de lucrători în decembrie 2020, a emis peste 5.000 de astfel de notificări în anul încheiat în aprilie 2020.

Unii angajați au primit numeroase notificări disciplinare.

O mulțime de notificări critice l-au urmărit pe Bryson, în ciuda a ceea ce el a descris drept cele mai bune eforturi pentru a îndeplini standardele Amazon. Acesta s-a angajat la depozitul din Staten Island la scurt timp după deschiderea acestuia, în 2018, cu un salariu inițial de 16,50 dolari pe oră. Sarcina lui era să numere coș după coș de șuruburi, bolțuri și alte piese, folosind un scaner în formă de armă.

După ce a fost mai întâi avertizat în scris despre greșeli, Bryson a spus că a încetinit munca pentru a obține corect numărul. Pe 6 decembrie în acel an, el a fost criticat pentru că a numărat 295 de mărfuri pe oră, când compania se aștepta la 478. El a spus pentru Reuters că a încercat să muncească de două ori mai repede pentru a compensa o zi mai lentă și s-a îngrijorat la masa din bucătărie dacă a avut o performanță suficientă.

”Stai acolo îngrijorat dacă mâine vei avea un loc de muncă, pentru că norma ta nu este acolo unde ar trebui să fie. A fost oribil”, și-a amintit Bryson, acum în vârstă de 59 de ani.

Acesta mai primit două avertismente scrise în acea lună, chiar dacă a crescut la o ritm orar de 371, arată documentele Amazon. Bryson a spus că a continuat ”să numere și să se miște și să numere și să se miște” și a fost criticat din nou cu avertismente scrise pentru erori.

În cele din urmă, a numărat aproape 8.000 de articole pe parcursul a patru zile în ianuarie 2019 – suficient de rapid și de precis pentru a câștiga laudele Amazon.

EXCLUSIV Finanțele analizează variante privind eFactura. Companiile au cerut prorogarea cu 6 luni, nu fac față implementării eFactură, eTransport și SAF-T în același timp CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Finanțele analizează variante privind eFactura. Companiile au cerut prorogarea cu 6 luni, nu fac față implementării eFactură, eTransport și SAF-T în același timp

”Performanța dumneavoastră recentă la locul de muncă a îndeplinit sau a depășit așteptările de productivitate”, I s-a transmis. Dar picioarele i s-au umflat și l-a durut corpul, a spus Bryson, adăugând că doar mersul de la mașină la apartament după muncă l-a făcut să se simtă ca și cum ar avea ”1.000 de ani”.

Muncitorii s-au înghesuit să lucreze la Amazon în ultimii ani, pentru salarii în general mai mari decât cele ale celor mai mari rivali ai săi.

În septembrie anul trecut, pentru a face angajări pe o piață a forței de muncă restrânsă, Amazon a declarat că a crescut salariul mediu de pornire pentru personalul operațional din SUA la peste 18 dolari pe oră, cu aproximativ 10% mai mult decât salariul mediu oferit atunci de Walmart, cel mai mare angajator privat din țară.

Dar cel puțin doi angajați au declarat în dosarele depuse în instanță că au fost afectați emoțional.

Roshawn Heslop, un angajat al depozitului din North Haven, a spus că stresul l-a determinat să aibă o ieșire nervoasă în noiembrie 2019, după ce un manager l-a confruntat pentru că și-a părăsit postul.

”Îmi fac treaba,” a spus Heslop, conform unui rezumat al incidentului de resurse umane.

Potrivit înregistrărilor HR, managerul a fost sceptic cu privire la explicația lui Heslop conform căreia a mers să-și ia un instrument. Potrivit înregistrărilor HR, Heslop a spus că de obicei era ”un tip liniștit” care este ”aici să lucreze” și ocazional se plimbă din cauza unei stări de sănătate.

Managerul a trimis un e-mail pentru HR de trei ori, încurajând compania să îl atenționeze disciplinar pe Heslop pentru limbaj vulgar, ceea ce compania a făcut în cele din urmă. Acesta a fost pus sub supraveghere, cu posibilitate de concediere dacă nu se controlează.

Amazon a spus că astfel de avertismente sunt neobișnuite, dar că ”este important să ne tratăm unul pe celălalt cu respect și nu tolerăm, la nici un nivel, comportamentul inadecvat”.

Heslop, de 28 de ani, care încă lucrează pentru Amazon, spune că compania în sine nu respectă lucrători ca el. „

”Nu contează cât de mult muncesc sau cât de bine muncesc. Este un joc pe care nu-l poți câștiga”, a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
avertismente disciplinare