Amazon permite cumpărătorilor din anumite magazine să plătească prin scanarea palmei

Amazon permite cumpărătorilor din anumite magazine să plătească prin scanarea palmei
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2021

Grupul american Amazon.com Inc va introduce miercuri o tehnologie biometrică pentru magazinele Whole Foods din jurul orașului Seattle, unde cumpărătorii vor putea plăti pentru produsele achiziționate prin simpla scanare a palmei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prin această decizie, Amazon introduce o tehnologie utilizată deja în magazinele sale tradiționale Go și Books în lanțul de magazine alimentare Whole Foods, pe care l-a achiziționat în 2017, scrie Agerpres.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Sistemul denumit Amazon One permite clienților să asocieze cartea lor de credit cu amprenta palmei lor. În acest fel, cumpărătorii vor avea la dispoziție o alternativă de plată care oferă mai puțin contact decât numerarul și plățile cu cardul, precizează Amazon.

Grupul american a precizat că, în prima etapă, tehnologia sa biometrică va fi introdusă miercuri la magazinele Whole Foods din apropiere de sediul său central din Seattle, urmând ca în lunile următoare să fie extinsă și la alte magazine din zona metropolitană a orașului Seattle.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Prin introducerea acestui sistem de plată la magazinele Whole Foods, Amazon a optat pentru păstrarea casierilor, deși putea să opteze pentru o altă tehnologie care este disponibilă și care permite renunțarea la casieri de la casele de marcat dar care ar fi condus la eliminarea de locuri de muncă. Sistemul Amazon One necesită în continuare scanarea articolelor la casele de marcat astfel, încât nu vor fi afectate locurile de muncă la magazinele Whole Foods.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
whole foods