Americanii au consumat mai mult alcool în timpul pandemiei de COVID-19

Americanii au consumat mai mult alcool în timpul pandemiei de COVID-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2020

Americanii au băut cu aproximativ 14% mai mult alcool anul acesta, pe fondul pandemiei de COVID-19, față de 2019, o creștere alarmantă, mai pronunțată în rândul femeilor, au declarat marți cercetători, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul studiu, publicat în revista JAMA Network Open, arată o creștere cu 17% a consumului de alcool în rândul femeilor și cu 19% în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 30 și 59 de ani. Potrivit studiului, consumul unor cantități mari de băutură în rândul femeilor - patru sau mai multe băuturi în decurs de două ore - a crescut cu 41% anul acesta, scrie Agerpres.

Restaurantele și cafenelele din Vama Veche și 2 Mai au fost închise, iar activitățile culturale, interzise, după creșterea numărului de cazuri de COVID-19 CITEȘTE ȘI Restaurantele și cafenelele din Vama Veche și 2 Mai au fost închise, iar activitățile culturale, interzise, după creșterea numărului de cazuri de COVID-19

Studiul a fost realizat în rândul a 1.540 de persoane cu vârste cuprinse între 30 și 80 de ani. Creșterea raportată pentru majoritatea participanților din grup se traduce prin consumul unei băuturi în plus zilnic în decurs de o lună.

Tendința nu ar trebui să reprezinte o surpriză. Un raport al firmei de cercetare de piață Nielsen a constatat că vânzările de băuturi alcoolice în SUA au crescut cu 55% în săptămâna care s-a încheiat pe 21 martie, în momentul în care COVID-19 abia începuse să se răspândească în toată țara.

"Am avut informații anecdotice despre oamenii care cumpără și consumă mai mult alcool, însă acestea sunt unele dintre primele informații bazate pe sondaje care arată cât de mult a crescut consumul de alcool în timpul pandemiei", a declarat pentru revista Forbes Michael Pollard, autorul principal al studiului, sociolog în cadrul RAND Corp. din California.

viewscnt
Afla mai multe despre
alcool
sua
pandemie