Asos preia mai multe mărci ale rivalului Arcadia. Rețeaua de magazine, exclusă din tranzacție. Mii de angajați riscă să fie concediați

Asos preia mai multe mărci ale rivalului Arcadia. Rețeaua de magazine, exclusă din tranzacție. Mii de angajați riscă să fie concediați

Topshop/ Topman

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 feb 2021

Retailerul online de modă Asos a confirmat preluarea mai multor mărci ale grupului rival Arcadia, intrat în procedură de administrare specială la finele anului trecut, într-o tranzacție de 330 de milioane de lire sterline (circa 375 milioane euro). Tranzacția nu include rețeaua de magazine fizice, astfel că mii de angajați ai Arcadia riscă să rămână fără loc de muncă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asos va prelua și stocurile companiei, prețul acestora fiind de 65 de milioane de lire sterline, inclus în suma totală de 330 de milioane de lire.

România este pe ultimele locuri în UE la agricultura organică, dar suprafața acestor culturi crește. Salt de 37% față de 2012 CITEȘTE ȘI România este pe ultimele locuri în UE la agricultura organică, dar suprafața acestor culturi crește. Salt de 37% față de 2012

Mărcile vizate de preluare sunt Topshop, Topman, Miss Selfridge și brandul de fitness HIIT. Asos va prelua și 300 de angajați Arcadia, însă tranzacția nu vizează cele 70 de magazine fizice sub mărcile menționate. Astfel, circa 2.500 de angajați riscă să fie concediați.

La nivel de grup, retailerul britanic are peste 13.000 de angajați, majoritatea în magazinele fizice. Retialerul online Boohoo negociază preluarea brandurilor Dorothy Perkins, Wallis și Burton ale Arcadia, care nu au fost incluse în tranzacția cu Asos.

Boohoo a semnat, la sfârșitul lunii trecute, un acord privind achiziția mărcilor și site-urilor web operate sub umbrela Debenhams, într-o tranzacție de 55 milioane de lire sterline (75 milioane dolari), care nu include cele peste 100 de magazine fizice ale Debenhams și nici angajații acestora. Debenhams se află într-o situație similară cu Arcadia, pe fondul pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
asos
boohoo
arcadia
concedieri pandemie
retailer britanic insolventa
insolventa arcadia
topshop
topman
miss selfridge
hiit
debenhams