Autoritățile statelor americane California și Washington investighează practicile de afaceri ale Amazon

Autoritățile statelor americane California și Washington investighează practicile de afaceri ale Amazon
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2020

Autoritățile statelor americane California și Washington investighează practicile de afaceri ale Amazon.com, au relatat două publicații care citează persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investigațiile se concentrează cel puțin parțial pe modul în care Amazon tratează comercianții terți de pe platforma sa, au scris vineri Wall Street Journal și New York Times.

Gigantul american Estée Lauder, amendat în România pentru GDPR. Compania ar fi prelucrat ilegal date personale CITEȘTE ȘI Gigantul american Estée Lauder, amendat în România pentru GDPR. Compania ar fi prelucrat ilegal date personale

Amazon a refuzat să comenteze informația referitoare la investigația statului California. Compania nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii legate de investigația din statul Washington, scrie News.ro.

Potrivit articolelor, statul California evaluează practicile Amazon în privința vânzării produselor proprii la concurență cu comercianții terți. Amazon afirmă că produsele sale reprezintă numai aproximativ 1% din vânzările cu amănuntul anuale totale.

Statul Washington investigează dacă Amazon face mai dificil pentru comercianți să își înscrie produsele pe alte site-uri, a relatat NYT.

Investigațiile nu par a fi în stadiu avansat, a adăugat NYT, citând surse.

Un purtător de cuvât al procurorului general al statului Washington a declarat pentru NYT că biroul nu confirmă și nici nu neagă investigațiile.

Biroul procurorului general din California a declarat pentru NYT că nu  comentează despre niciun fel de investigație posibilă sau în așteptare.

Procurorii generali din California și Wshington nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Comisia Judiciară din Camera Reprezentanților a Statelor Unite a cerut luna trecută directorului general al Amazon, Jeff Bezos, să fie audiat în legătură cu acuzațiile că Amazon folosește date de la comercianții terți pentru a crea produse concurente.

Amazon este deja investigată de către Comisia Europeană pentru rolul său dublu de platformă pentru comercianți și de comerciant concurent, în urma plângerilor depuse de traderi.

Compania va fi supusă în săptămânile următoare acuzațiilor antitrust din Uniunea Europeană, în legătură cu datele comercianților cu care concurează pe platforma sa, a relatat joi o sursă citată de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
california