Banca Internațională de Investiții, cu sediul la Moscova, a participat cu 75 milioane lei la creditul acordat Mid Europa pentru preluarea Profi

Banca Internațională de Investiții, cu sediul la Moscova, a participat cu 75 milioane lei la creditul acordat Mid Europa pentru preluarea Profi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 apr 2017

Banca Internațională de Investiții (IIB), cu sediul la Moscova, a contribuit cu 75 milioane lei (aproximativ 16,5 milioane euro) la împrumutul sindicalizat în valoare totală de peste 1,3 miliarde lei (305 milioane euro) accesat de fondul de investiții Mid Europa pentru finanțarea achiziției rețelei de magazine Profi, cea mai mare tranzacție din retailul românesc, anunțată în premieră de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La creditul sindicalizat au mai contribuit sucursalele din Londra și București ale Citibank, sucursala din Londra a ING Bank, Raiffeisen Bank International și UniCredit.

"Este o tranzacție de importanță strategică pentru IIB, având în vedere că este primul credit acordat în lei", arată instituția de credit din Moscova.

Retailerul Profi deschide încă 3 magazine și acoperă acum 285 de localități CITEȘTE ȘI Retailerul Profi deschide încă 3 magazine și acoperă acum 285 de localități

Împrumutul sindicalizat are o maturitate de 7 ani și a fost finalizat în primul trimestru.

În noiembrie anul trecut, fondul de investiții Mid Europa, proprietar al operatorului de servicii medicale private Regina Maria, prin intermediul subsidiarei MEP Retail Investments SRL, a semnat acordul de preluare a rețelei de magazine Profi de la Enterprise Investors, pentru 553 milioane euro, cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc.

Profi este retailerul cu cea mai mare extindere geografică din România, fiind prezent în 285 de localități, cu aproximativ 12.000 de angajați. Retailerul operează o rețea de aproape 550 de magazine, numărul acestora urmând să crească la peste 700 până la finele anului.  

Banca Internațională de Investiții (IIB), organizație multistatală fondată de mai multe țări din estul Europei, a investit, în ultimii doi ani, 60 milioane euro în companii din România. Finanțările atrase de bancă pe Bursa de la București prin emisiuni de obligațiuni se ridică la 411 milioane lei (circa 90 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca internationala de investitii
moscova
credit sindicalizat
profi