Jeff Bezos vinde acțiuni Amazon în valoare de 1 miliard de dolari, în fiecare an, pentru a-și finanța misiunile spațiale

Jeff Bezos vinde acțiuni Amazon în valoare de 1 miliard de dolari, în fiecare an, pentru a-și finanța misiunile spațiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2017

Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, a anunțat miercuri că a luat decizia de a vinde acțiuni în valoare de 1 miliard de dolari pe care le deține în această platformă de comerț electronic, în fiecare an, pentru a finanța programele companiei sale spațiale, Blue Origin, care intenționează să transporte turiști pe orbită, pentru intermediul unor zboruri de 11 minute, începând din 2018, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Blue Origin spera să înceapă testarea rachetelor sale orbitale încă din 2017, cu piloți la bord, însă acest lucru se va întâmpla cel mai probabil anul viitor, a dezvăluit Jeff Bezos în fața reporterilor prezenți la un eveniment anual, U.S. Space Symposium, organizat în Colorado Springs, scrie News.ro.

”Modelul meu de business pentru moment... pentru Blue Origin, este să vând acțiuni Amazon în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari în fiecare an și să folosesc acești bani pentru a investi în Blue Origin”, a spus Jeff Bezos, CEO-ul Amazon.com Inc și proprietarul cotidianului The Washington Post.

Obiectivul final al antreprenorului american este acela ca Blue Origin să devină o companie profitabilă, autofinanțată. Obiectivul pe termen lung al companiei este de a-și reduce costurile zborurilor spațiale, pentru ca milioane de persoane să poată să locuiască și să lucreze pe orbita Terrei.

Jeff Bezos este cel mai mare acționar al companiei Amazon, deținând 80,9% din totalul acțiunilor acesteia. Acțiunile sale valorează, potrivit valorii de bursă de miercuri, 73,54 miliarde de dolari.

Pentru moment, Blue Origin preferă o strategie cu pași mici - zboruri orbitale cu o durată de 11 minute.

EXCLUSIV BCR, evaluată de Deloitte mult sub prețul dat de piață pentru BT și aproape de cel al BRD. SIF Oltenia a dat cu piciorul la 120 milioane euro cash CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BCR, evaluată de Deloitte mult sub prețul dat de piață pentru BT și aproape de cel al BRD. SIF Oltenia a dat cu piciorul la 120 milioane euro cash

Blue Origin nu a început deocamdată să vândă bilete pentru viitoarele sale navete spațiale de șase locuri, cunoscute sub numele New Shepard.

Această rachetă reutilizabilă și capsula ei aferentă au fost concepute pentru a transporta pasageri la altitudini de 100 de kilometri, pentru ca viitorii turiști spațiali să experimenteze câteva minute de zbor în condiții de imponderabilitate, să vadă curbura Pământului reliefându-se pe fundalul întunecat al spațiului. Testele fără echipaj uman ale acestor vehicule spațiale au debutat în 2015.

La fel ca antreprenorul Elon Musk, fondatorul SpaceX, Jeff Bezos consideră că reutilizarea unor module din lansatoarele spațiale reprezintă un element-cheie pentru reducerea substanțială a lansărilor spațiale.

Blue Origin dezvoltă în această perioadă un al doilea sistem de lansare pe orbită, destinat sateliților și, în cele din urmă, echipajelor umane, similar sistemului creat de SpaceX, ce este compus din lansatorul Falcon 9 și capsula Dragon.

Costurile de producție a noului sistem de lansare al Blue Origin, care se va numi New Glenn, vor fi de aproximativ 2,5 miliarde de dolari.

Potrivit revistei Forbes, Jeff Bezos are o avere netă de 78 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeff bezos
amazon