Black Friday în SUA: Comercianții au oferit reduceri mai mici în acest an, din cauza ofertei limitate de produse

Black Friday în SUA: Comercianții au oferit reduceri mai mici în acest an, din cauza ofertei limitate de produse
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2021

Americanii aflați în căutarea unor prețuri avantajoase care au mers la cumpărături în Vinerea Neagră au descoperit că mulți comercianți cu amănuntul din SUA au oferit reduceri mai mici de preț în acest an, pe fondul ofertei limitate, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Temerile legate de Covid-19 și mai puține vânzări de tip ”doorbuster” au redus mulțimile a doua zi după sărbătoarea de Ziua Recunoștinței din SUA, care marchează debutul sezonului cumpărăturilor sărbătorilor de iarnă.

DOCUMENT Primăria Capitalei limiteză numărul de persoane care pot intra la Târgul de Crăciun CITEȘTE ȘI DOCUMENT Primăria Capitalei limiteză numărul de persoane care pot intra la Târgul de Crăciun

În aceeași zi, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a numit varianta omicron a noului coronavirus, nou identificată, drept ”variantă îngrijorătoare”, declanșând o alarmă la nivel mondial și vânzări puternice pe piața de valori din SUA, dar și în restul lumii.

Magazinele au avut de Vinerea Neagră cel mai scăzut nivel de mărfuri la vânzare din ultimii cel puțin cinci ani, au spus analiștii firmei de analiză Cowen.

Beijingul și Moscova denunță într-un rar editorial comun summitul democrației al lui Biden CITEȘTE ȘI Beijingul și Moscova denunță într-un rar editorial comun summitul democrației al lui Biden

Mulți cumpărători au ales să ridice mărfuri de la ușa magazinelor, în loc să se aventureze în interiorul acestora.

Vânzările cu amănuntul de Black Friday au crescut cu 29,8% față de 2020 până la ora 15:00. ET, conform Mastercard SpendingPulse.

Potrivit Adobe Digital Economy Index, consumatorii au cheltuit vineri 6,6 miliarde de dolari până la ora 21:00. ET, care anticipa cheltuieli totale între 8,8 și 9,2 miliarde de dolari pentru ziua respectivă.

ULTIMA ORĂ Normele de aplicare a compensării facturilor și plafonării prețurilor la energie și gaze au fost publicate în Monitorul Oficial CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Normele de aplicare a compensării facturilor și plafonării prețurilor la energie și gaze au fost publicate în Monitorul Oficial

Walmart și Target au depășit performanța altor retaileri, în parte datorită serviciilor lor de cumpărare online și de ridicare din magazin, a arătat Cowen.

Target a adăugat peste 18.000 de locuri de parcare ”drive-up”, mai mult decât dublând locurile față de anul trecut. Compania a spus că cele mai populare oferte de Black Friday includ 219,99 dolari pentru un mixer profesional KitchenAid care se vinde în mod regulat cu 429,99 USD și reduceri de până la 60 de dolari la Apple Watche-uri și AirPod-uri.

Câțiva comercianți cu amănuntul - inclusiv Walmart, Target și Best Buy - sunt de așteptat să înregistreze marje de profit mai scăzute în trimestrul al patrulea din cauza stocurilor reduse și a costurilor mai mari pentru materii prime, transport și forță de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
black friday
blocaj lanturi logistice
oferta limitata produse
scumpiri retail
majorare inflatie