Călin Ionescu, numit director general executiv până în 2023 al Sphera Franchise Group, care în România controlează francizele KFC, Taco Bell și Pizza Hut

Călin Ionescu, numit director general executiv până în 2023 al Sphera Franchise Group, care în România controlează francizele KFC, Taco Bell și Pizza Hut
scris 9 oct 2020

Sphera Franchise Group, care operează restaurantele KFC (în România, Italia și Moldova) și Pizza Hut și Taco Bell (în România), l-a numit pe Călin Ionescu director general executiv până la data de 1 mai 2023. Acesta fusese numit în funcția de director general executiv interimar al companiei începând cu 24 aprilie 2020.

”Conducerea Sphera Franchise Group informează acționarii cu privire la numirea, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație din data de 8 octombrie 2020, lui Călin Ionescu, în calitate de director general executiv al companiei. Mandatul lui Călin Ionescu este efectiv începând cu data de 8 octombrie 2020 până la data de 1 mai 2023. În aceeași ședință, Consiliul de Administrație a luat act de renunțarea lui Anastasios Tzoulas la mandatul de administrator, la funcția de vicepreședinte al Consiliului în cadrul Sphera Franchise Group, precum și la statutul de membru al Comitetului de Audit al companiei. Renuntarea la mandat va deveni efectivă începând cu data de 9 octombrie 2020”, arată compania într-un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB).

Compania a avut pierderi de 22,36 milioane lei în primul semestru, de la un profit net de 18,09 milioane lei în perioada similară din 2019, scrie News.ro.

Sport Time Balkans, noul distribuitor Nike, a deschis primul magazin monobrand din cele 3 planificate pentru această toamnă în România CITEȘTE ȘI Sport Time Balkans, noul distribuitor Nike, a deschis primul magazin monobrand din cele 3 planificate pentru această toamnă în România

Vânzările în restaurante s-au ridicat la 304,58 milioane lei, mai mici cu 31,6% față de primele șase luni din 2019.

La 30 iunie 2020, grupul avea 148 de restaurante active, dintre care 79 de locații KFC, 21 de restaurante Pizza Hut, 21 Pizza Hut Delivery și 10 locații Taco Bell în România, 16 restaurante KFC în Italia și un restaurant KFC în Republica Moldova.

La 30 iunie 2020, Sphera Franchise Group avea un număr de 5.003 de angajați.

Sphera Franchise Group este o companie holding ce reunește branduri precum KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell.

KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell sunt operate în sistem de franciză de către companiile deținute de Sphera Franchise Group, cel mai mare grup de restaurante din sectorul restaurantelor cu servicii complete din România.

Sphera Franchise Group a fost înființată pe 16 mai 2017. Acțiunile companiei au intrat la tranzacționare pe Piața Principală a Bursei de Valori București pe 9 noiembrie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
sphera franchise group
călin ionescu