Carrefour își vinde participația la o companie imobiliară

Carrefour își vinde participația la o companie imobiliară
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2019

Retailerul francez Carrefour a acceptat să-și vândă participația pe care o are la Cargo - o companie imobiliară care deține unele dintre centrele sale de distribuție - către grupul imobiliar Argan, ca parte a planului ce implică până în 2022 vânzarea unor active non-strategice de 500 de milioane de euro, transmit Dow Jones Newswires și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Activele totale ale Cargo sunt evaluate la aproximativ 900 de milioane de euro, iar Carrefour, care deține 32% din firmă, a anunțat că va obține aproximativ 290 de milioane de euro în urma tranzacției, din care aproximativ 80% va fi numerar, iar 20% acțiuni ale Argan, arată Agerpres.

După finalizarea acordului, Carrefour va rămâne cu o participație de 5% la Argan.

FOTO Grupul City Grill se extinde în zona de retail preluând Prăvălia lui Manuc CITEȘTE ȘI FOTO Grupul City Grill se extinde în zona de retail preluând Prăvălia lui Manuc

Carrefour, cel mai mare retailer din Europa, a demarat în ianuarie 2018 un plan pe cinci ani destinat reducerii costurilor și a numărului de locuri de muncă, precum și creșterii investițiilor în comerțul electronic. Acest proiect, intitulat "Transformation Plan", presupune, printre altele, un accent mai mare pe produsele locale proaspete și alimentele bio. Planul ar urma să permită grupului francez să își majoreze veniturile și profiturile și să răspundă concurenței venite din partea gigantului american al comerțului online Amazon.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
cargo