Carrefour România preia rețeaua de supermarketuri Billa

Carrefour România preia rețeaua de supermarketuri Billa
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 22 dec 2015

Carrefour a semnat un acord cu compania germană Rewe pentru preluarea celor 86 de supermarketuri Billa din România, a anunțat grupul francez de retail.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția urmează să fie analizată de Consiliul Concurenței.

Valoarea tranzacției se situează între 95 și 100 de milioane de euro, au declarat pentru Profit.ro surse din piața de retail. Suma include datoriile Billa, evaluate de Carrefour.

Discuțiile dintre cele două părți pentru această tranzacție durează de aproximativ un an, surse din piață spunând atunci că tranzacția este evaluată la aproape 100 milioane de euro. Acordul a fost semnat în noaptea de luni spre marți.

Prin preluarea Billa, Carrefour România își întărește poziția pe segmentul de supermarketuri, iar afacerile totale ale retailerului se vor apropia de 1,5 miliarde de euro.

Carrefour România are o rețea de 186 de magazine, dintre care 29 hipermarketuri Carrefour, 106 supermarketuri Market, 43 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact și un magazin online, cu o cifră de afaceri de 1,01 miliarde de euro (în 2014) și 10.000 de angajați. Compania este al doilea cel mai mare retailer din România, după Kaufland.

Compania mai operează pe plan local și 4 magazine Supeco. 

Retailerul este parte a grupului francez Carrefour, cel mai mare retailer din Europa și al patrulea la nivel mondial.

Billa este prezentă pe piața din România din februarie 1999, când a deschis primul supermarket din București, și are 86 de supermarketuri și peste 3.500 de angajați. REWE mai deține în România magazinele Penny Market și XXL Mega Discount.

Anul trecut, Billa a avut o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de lei (315 milioane euro), cu aproximativ 4% mai mare față de 2013, și un profit de 2,3 milioane de lei (518.000 euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
billa
preluare