Cele mai vândute vinuri ale anului, desemnate de Unvinpezi.ro

Cele mai vândute vinuri ale anului, desemnate de Unvinpezi.ro
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 12 oct 2023

Unvinpezi.ro, magazinul de vinuri bune, alese de experți, lansat în 2012 cu un concept unic pe piața de vinuri din România, a desemnat joi, 5 octombrie, cele mai vândute 8 vinuri din ultimele 12 luni. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Premierea vinurilor câștigătoare a avut loc în cadrul BEST OF Unvinpezi.ro, evenimentul anual cu degustare dedicat membrilor premium din Clubul Unvinpezi.ro (Galerie foto aici). În cadrul evenimentului au fost degustate peste 100 de etichete de la 18 parteneri prezenți și au fost premiate cele mai vândute 8 etichete în perioada 2022-2023: 4 vinuri românești și 4 vinuri de import, din următoarele categorii: roșii, albe, roze, spumante.

“Unvinpezi.ro continuă să susțină cramele românești și să aducă în fața publicului unele dintre cele mai apreciate vinuri din țară și din lume, ducând astfel mai departe misiunea începută acum 11 ani. Numărul cramelor românești cu care colaborăm crește simțitor de la un an la altul și organizăm din ce în ce mai multe evenimente cu degustare. BEST OF Unvinpezi.ro 2023 a fost un real succes, cu 18 parteneri prezenți, crame și distribuitori, și peste 150 de membri participanți la degustare. Am premiat cele mai vândute etichete, am degustat peste 100 de vinuri și ne-am bucurat împreună cu comunitatea noastră de pasionați de poveștile spuse de reprezentanții cramelor invitate.” - Dorin Gheonea, Managing Partner Unvinpezi.ro

Cele 8 vinuri câștigătoare de anul acesta sunt:

DEALU’ NEGRU BY JELNA SAUVIGNON BLANC 2022

★ Cel mai vândut vin alb românesc

Cele mai vândute vinuri ale anului, desemnate de Unvinpezi.ro

Crama Jelna Transilvania ne propune un vin elegant și aromat, un Sauvignon Blanc potrivit pentru cinele festive, dar și pentru zilele în care vrem să ne răsfățăm în tihnă cu un vin bun. Sauvignon Blanc - Dealu' Negru by Jelna dezvăluie nuanțe olfactive de pomelo, fructul pasiunii, flori de soc, agrișe, lime și mango. Pe palat, vinul este generos și bine structurat, în vreme ce postgustul prelung aduce încă și mai multă prospețime. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 6 ºC, alături de preparate ușoare, din curcan, pui, pește sau fructe de mare.

PRINCE MATEI 2016

★ Cel mai vândut vin roșu românesc

Cele mai vândute vinuri ale anului, desemnate de Unvinpezi.ro

Iconic-ul Prince Matei de la Crama DeMatei este cel mai cunoscut Merlot românesc. Ediția 2016 Prince Matei învăluie paharul într-o mantie de culoare roșie rubinie, cu reflexii violet. Buchetul este complex, scoțând la iveală note de fructe de pădure, piper negru, ciocolată, cafea și vanilie. Palatul este sec, intens, corpolent, cu taninuri moi, astringență delicată și un postgust prelung. Temperatura ideală de servire este de 18 ºC. Vă recomandăm să îl serviți alături de preparate din carne roșie, vânat cu sosuri, preparate din bucătăria românească sau brânzeturi învechite, cu aromă intensă.

ALIENTO ROSE 2022

★ Cel mai vândut vin roze românesc

Cele mai vândute vinuri ale anului, desemnate de Unvinpezi.ro

Aliento Rose este un roze dobrogean în care regăsim aromele fructate de vară. Vinul, realizat de crama Alira, este un cupaj de Merlot, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, cu arome fructate de grapefruit, zmeură, cireșe și note trandafirii. Recomandarea noastră este să-l degustați rece, la maximum 10 ºC , alături de paste, salate sau brânzeturi proaspete.

CUVEE CELEST SPUMANT BRUT 2018

★ Cel mai vândut vin spumant românesc

Cele mai vândute vinuri ale anului, desemnate de Unvinpezi.ro

Un cupaj eclectic de Fetească Regală, Riesling de Rin și Pinot Noir (vinificat în alb) de la Villa Vinea, refermentat în sticlă după metoda tradițională și maturat timp de 36 de luni pe drojdii fine, un spumant ce poate oricând lupta, de la egal la egal, cu rivali din Champagne, Franciacorta sau Catalonia. Culoarea spumantului este galben aurie, iar perlarea e fină și persistentă. Nasul are caise confiate, note de patiserie și fagure de miere. Gustul e intens, cu mere coapte, piersici și coajă de pâine proaspătă. Postgustul este lung, fructat, cu drojdii fine, aluzii ierboase și delicate senzații dulci-amărui.

SCAIA GARGANEGA-CHARDONNAY 2022

★ Cel mai vândut vin alb de import

Cele mai vândute vinuri ale anului, desemnate de Unvinpezi.ro

Scaia Garganega – Chardonnay 2022 de la Tenuta Sant’Antonio este un vin proaspăt, parfumat, de culoare galben pai cu tente verzui. Aromele vinului amintesc de flori albe, iasomie, citrice și banane. Gustul este unul plăcut, revigorant, cu o aciditate echilibrată și ușoare tente minerale. Savurați-l la 10-12 ºC, alături de preparate din pește sau legume, paste în diverse combinații, aperitive reci sau risotto cu legume.

PAPALE PRIMITIVO DI MANDURIA 2020

★ Cel mai vândut vin roșu de import

Cele mai vândute vinuri ale anului, desemnate de Unvinpezi.ro

Chiar lângă Salento, în centrul regiunii Puglia se află crama Varvaglione 1921, un producător cu tradiție în domeniul viticol. Papale Primitivo di Manduria 2020 este roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet, fiind un vin rotund, catifelat și elegant. Debordează de arome de gem de prune și fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, cacao și lemn dulce cu tente de vanilie. Structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate, iar postgustul e lung și elegant. Savurați-l alături de preparate cu carne, brânzeturi fine sau deserturi ceva mai sofisticate.

PIGOUDET ROSE PREMIERE 2022

★ Cel mai vândut vin roze de import

Cele mai vândute vinuri ale anului, desemnate de Unvinpezi.ro

Pigoudet Premiere Rose 2022 de la Chateau Pigoudet este un vin din sud-estul Franței, mai exact din regiunea Provența, o alegere sofisticată și inspirată indiferent de ocazie. Realizat dintr-un mix interesant de Cinsault, Cabernet Sauvignon și Syrah, vinul este foarte expresiv, începând cu tentele de roz strălucitor și culminând cu aromele florale, fructate de citrice, pepene și piersică albă. Bine echilibrat între aciditate și arome, vinul este excelent ca aperitiv. Se recomandă degustarea acestui vin la 10-15 ºC ca atare sau în combinație cu preparate sofisticate.

CREMANT DE BOURGOGNE PATRIARCHE BRUT

★ Cel mai vândut vin spumant de import

Cele mai vândute vinuri ale anului, desemnate de Unvinpezi.ro

Istoria Patriarche începe încă din 1780 și, cu fiecare generație care a venit, acest brand a crescut și și-a consolidat poziția în industria vinului. PERE & FILS - Patriarche Brut este un vin realizat preponderent din struguri Chardonnay și Pinot Noir din vițele de vie din regiunea Burgundia, Franta. Auriu deschis, elegant și versatil, acest vin cucerește mai întâi prin notele olfactive de fructe uscate, patiserie și citrice. Pe palat, vinul se dezvăluie echilibrat și foarte bine structurat. Serviți-l la 6-8 ºC, ca aperitiv, în combinație cu preparate ceva mai sofisticate sau cu deserturi din fructe.

** Clubul Unvinpezi.ro este dedicat tutoror iubitorilor de vin din România, cel mai avantajos fiind abonamentul anual, ale cărui beneficii depășesc cu mult costul.

  • 10% discount și livrare gratuită, la orice comandă
  • 4 sticle de vin premium cadou – exclusiv la abonamentul anual
  • Invitație dublă la degustări – exclusiv la abonamentul anual

Descoperiți aici toate beneficiile.

Unvinpezi.ro este un site dedicat pasionaților de vin, care oferă o selecție impresionantă de aproape 600 de etichete atent alese de experți. Este platforma de vinuri cu cele mai multe recenzii de vin din România.  În fiecare zi, pe site este listat vinul zilei cu cel mai bun preț din online-ul românesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin