CEO EVOLOR: Scăderea pieței de lacuri și vopsele s-a accentuat; un nivel redus până la jumătatea anului viitor

CEO EVOLOR: Scăderea pieței de lacuri și vopsele s-a accentuat; un nivel redus până la jumătatea anului viitor
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 17 nov 2023

Scăderea pieței de lacuri și vopsele decorative, destinate consumatorului final, s-a accentuat în acest an la 9%, în volum, și va avea impact asupra cifrelor de afaceri ale companiilor, spune Bogdan Pîrvu, CEO-ul EVOLOR, jucător cu vânzări anuale de aproape 20 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

“Piața de lacuri și vopsele - ca în general piețele de materiale de construcții și finisaje - trece printr-o perioadă mai grea. Anul trecut, a scăzut în volum cu 5,5%, dar companiile au încheiat pe plus ca cifre de afaceri. În primul semestru din 2023 declinul a fost de 9% și eu cred că piața va rămâne la un nivel scăzut până la jumătatea anului viitor”, a afirmat Pîrvu.

Potrivit acestuia, scăderile pe piața lacurilor și vopselelor, estimată la 350 de milioane de euro, sunt determinate de criza din sectorul imobiliar și creșterea costurilor de finanțare pentru sectorul rezidențial.

EVOLOR (fosta Sarcom) și-a extins în ultima perioadă canalele de retail, atât în rețelele DIY (unde, pe lângă prezența în Dedeman și Leroy Merlin, a accesat de curând și BricoDepot), cât și în retailul tradițional, astfel că prin distribuitori specializați acoperă toate județele.

EXCLUSIV După 28 de ani de McDonalds, Paul Drăgan părăsește compania pentru un proiect antreprenorial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După 28 de ani de McDonalds, Paul Drăgan părăsește compania pentru un proiect antreprenorial

Compania deține o platformă de producție în județul Vâlcea și în plus a cumpărat în acest an o fostă fabrică de vopseluri, pe platforma Oltchim, unde va începe în primăvara anului viitor, după o investiție de 3 milioane de euro, producția de tencuieli decorative.

EVOLOR, preluată în 2021 de către ROCA Investments, a făcut în acest an primele exporturi, în Republica Moldova și Israel.

“Suntem pregătiți să mergem pe noi piețe și ne construim strategia în acord cu politicile grupului, astfel încât să devenim un jucător regional. Deși lacurile și vopselele nu pot fi transportate pe distanțe foarte lungi, pentru că este greu de acomodat costul de transport, piețele din jurul României sunt importante pentru noi. Acum avem ca priorități trecerea la un nivel superior în Republica Moldova, dar și Ucraina și Bulgaria”, mai spune Pîrvu, prezent împreună cu reprezentanți ai celorlalte companii din holdingul ROCA la cea de-a doua ediție a expoziției – conferință Rebuild Ukraine, organizată în perioada 14-15 noiembrie la Varșovia pentru a reuni proiecte, materiale, tehnologii și echipamente necesare reconstrucției Ucrainei.

EVOLOR, unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri, ajuns în al 30-lea an de activitate pe piață, a înregistrat în primele nouă luni ale anului o cifră de afaceri de aproape 80 milioane lei, în creștere cu 24% comparativ cu același interval din 2022. Creșterea vine dintr-un volum mai mare de produse comercializate, dar și din prețurile de vânzare mai mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
evolor
vopsele