China cere marilor companii de stat să cumpere petrol și cereale din SUA

China cere marilor companii de stat să cumpere petrol și cereale din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2018

China va importa cantități record de petrol american și probabil mai multă soia, după ce guvernul de la Beijing a cerut rafinăriilor de stat și cumpărătorilor de cereale să își mărească achizițiile din SUA pentru a contribui la reducerea tensiunilor dintre cele mai mari două economii ale lumii, au declarat traderi citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile de la Beijing s-au angajat weekendul trecut să crească importurile din SUA, principalul partener comercial al Chinei, pentru a evita un război comercial care ar putea dăuna economiei mondiale. Energia și mărfurile s-au aflat în fruntea listei Washingtonului de produse aflate la vânzare, scrie News.ro.

EXCLUSIV Lanț de restaurante - retras discret din România după 10 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lanț de restaurante - retras discret din România după 10 ani

Ambele părți au dat înapoi de la declanșarea unui război comercial, astfel că Washingtonul s-a apropiat marți de un acord pentru ridicarea interdicției impuse companiilor americane de a aproviziona producătorul chinez de echipamente de telecomunicații ZTE, în timp ce Beijingul a anunțat reducerea tarifelor pentru importurile de automobile.

Președintele american a indicat însă miercuri că orice fel de acord comercial va avea nevoie de o structură diferită.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cereale
china
sua