Cifra de afaceri din comerț a crescut

Cifra de afaceri din comerț a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2024

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, a crescut, anul trecut, în termeni nominali, ca serie brută, cu 1,1% față de anul 2022, a anunțat Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evoluția din 2023 a fost generată de creșterea comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+12,6%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+11,7%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,4%), activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (+6,1%) și comerțului cu ridicata nespecializat (+4,9%). Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata specializat al altor produse (-8,5%), comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (-3,3%) și comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (-0,8%), scrie Agerpres.

Negocierile dintre OMV și ADNOC privind fuziunea operațiunilor din domeniul chimiei s-au blocat CITEȘTE ȘI Negocierile dintre OMV și ADNOC privind fuziunea operațiunilor din domeniul chimiei s-au blocat

Potrivit INS, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 2,6% ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata specializat al altor produse (-13,8%), comerțul cu ridicata nespecializat (-10,3%) și din comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-6,7%).

Creșteri au înregistrat comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+12,6%), comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+11,7%), comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+3,5%), comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+1,6%) și activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (+0,7%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 6,2%.

De asemenea, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 4,4% datorită creșterii cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+31,9%), comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+30,2%), comerțul cu ridicata nespecializat (+10,2%), comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+5,9%), comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+4,8%) și din comerțul cu ridicata specializat al altor produse (+1,3%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (-9,3%) și activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-8,9%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 5,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
ins