Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2022

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele două luni față de aceeași perioadă din 2021 atât ca serie brută cu 5,6%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 9,1%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Astfel, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2022, comparativ aceeași perioadă din 2021 a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 5,6%, datorită avansului din comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+14,3%), vânzărilor de produse nealimentare (+6%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+0,7%), scrie Agerpres.

VIDEO&FOTO O mașină s-a izbit de gardul Ambasadei Rusiei din Capitală și a luat foc. Șoferul a murit CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO O mașină s-a izbit de gardul Ambasadei Rusiei din Capitală și a luat foc. Șoferul a murit

Pe serie ajustată,avansul cu 9,1% a fost generat de creșterile înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+12,7%), vânzările de produse nealimentare (+6,4%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,1%).

Conform INS, în februarie 2022 comparativ cu februarie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 5,5%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+17,8%) și la vânzările de produse nealimentare (+6,2%). În schimb, vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au scăzut cu 1,2%.

Pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna februarie 2022, comparativ cu luna februarie 2021, vânzările din comerț au înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 8,5%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+15,7%), vânzările de produse nealimentare (+6,4%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,8%).

În februarie 2022 comparativ cu ianuarie 2022, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și
motociclete), serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 0,1%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+0,9%) și la vânzările de produse nealimentare (+0,8%). În schimb, vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au scăzut cu 1,1%.

Pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut, pe ansamblu, în luna februarie 2022, comparativ cu luna precedentă, cu 0,3%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+2,9%) și la vânzările de produse nealimentare (+1,9%). În schimb, vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au scăzut cu 0,7%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
ins