Cu puțin înainte de Paște, ciocolata Kinder - retrasă de la raft. Zeci de cazuri de salmonella

Cu puțin înainte de Paște, ciocolata Kinder - retrasă de la raft. Zeci de cazuri de salmonella
scris 5 apr 2022

Cu două săptămâni înainte de Paști, câteva zeci de cazuri de salmonella au fost descoperite în Europa, suspiciunile îndreptându-se spre produsele de ciocolată Kinder produse în Belgia și retrase de la comercializare de producătorul Ferrero, informează AFP.

Grupul Ferrero a informat marți că a decis să retragă de la comercializare o serie de produse Kinder fabricate la uzina sa de la Arlon (Belgia) și care erau vândute în Franța, Belgia, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Germania și Suedia, scrie Agerpres.

VIDEO ULTIMA ORĂ Ciolacu anunță o nouă posibilă creștere a salariului minim pe economie în acest an, fără impozit. Suma pregătită CITEȘTE ȘI VIDEO ULTIMA ORĂ Ciolacu anunță o nouă posibilă creștere a salariului minim pe economie în acest an, fără impozit. Suma pregătită

În Marea Britanie, autoritățile sanitare au anunțat încă de sâmbătă că au decis să retragă de la comercializare anumite loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise din cauza unei "posibile legături cu o epidemie de salmoneloză". Un purtător de cuvânt al Autorității sanitare britanice a precizat marți că 63 de cazuri de contaminare cu salmonella au fost identificate pe teritoriul britanic.

În cazul Franței, 21 de persoane infectate cu salmonella au fost identificate de Centrul național de referință din cadrul Institutului Pasteur, dintre care 15 au precizat că au consumat produsele Kinder afectate de retragere.

"Investigațiile efectuate de Santé Publique France au scos la lumină consumul anumitor produse marca Kinder care fac obiectul retragerii în zilele de dinaintea apariției simptomelor la cei 15 bolnavi care au putut fi intervievați până la această dată", a precizat Santé Publique France.

La rândul său, purtătorul de cuvânt de la Ferrero a precizat că în cazul Franței retragerea de la comercializare afectează mai multe sute de tone de produse din ciocolată.

Sunt vizate produsele: Kinder Surprise de 20g și 100g, care expiră între sfârșitul lunii iunie 2022 și sfârșitul lunii octombrie 2022; Kinder Schoko-Bons care expiră între sfârșitul lunii aprilie și sfârșitul lunii august 2022; Kinder Mini Eggs care expiră între sfârșitul lunii aprilie și sfârșitul lunii august 2022; Kinder Happy Moments care expiră la finele lunii august 2022.

Toxiinfecțiile alimentare provocate de salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale însoțite deseori de febră în primele 48 de ore de la consum.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciocolata
kinder