Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în mai cu 6,4%

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în mai cu 6,4%
scris 3 iul 2018

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut, în luna mai, față de aceeași lună a anului trecut, atât ca serie brută cu 6,4% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 6,6%, arată datele transmise marți de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna aprilie, față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a crescut atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 6,7%, respectiv cu 7,9%, scrie News.ro.

Noi obligații pregătite pentru piața de retail: Vânzătorii vor trebui să suporte toate costurile de transport pentru produsul returnat de client. Un nou termen de garanție CITEȘTE ȘI Noi obligații pregătite pentru piața de retail: Vânzătorii vor trebui să suporte toate costurile de transport pentru produsul returnat de client. Un nou termen de garanție

În luna mai, față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 6,4% ca urmare a creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+9,3%), vânzările de produse nealimentare (+6,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,8%).

În primele cinci luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 6,4% datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+7,2%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+7%) și comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+4,3%).

În 2017, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 10,7% față de 2016, ritm scăzut față de cel înregistrat anul anterior.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
comert cu amanuntul
ins