Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut
scris 17 feb 2021

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) în termeni nominali a crescut în 2020 față de anul 2019, ca serie brută, cu 3,3%, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe, scrie News.ro.

VIDEO Vulcanul Etna a erupt spectaculos și a expulzat lavă și cenușă peste Sicilia CITEȘTE ȘI VIDEO Vulcanul Etna a erupt spectaculos și a expulzat lavă și cenușă peste Sicilia

”Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în anul 2020, comparativ cu anul 2019, în termeni nominali, a înregistrat o creștere pe ansamblu cu 3,3%, datorită creșterii comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+20,5%), comerțului cu ridicata nespecializat (+6,8%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,8%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+4,8%) și comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+0,6%)”, arată datele INS.

Scăderi au înregistrat activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-3,9%), comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (-3,5%) și comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (-2%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 0,3%, datorită creșterii cifrei de afaceri din: comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+18,8%), comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+8,8%), comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+7,3%) și comerțul cu ridicata ale chipamentului informatic și de telecomunicații (+1,8%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata specializat al altor produse (-14%), comerțul cu ridicata nespecializat (-3,2%), comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-2,3%) și activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-2,2%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 1,4%.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 8,8%, datorită creșterii cifrei de afaceri din: comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+29,5%), comerțul cu ridicata specializat al altor produse (+17,5%), comerțul cu ridicata nespecializat (+14,5%), comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+12%), comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+9,4%) și comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+5,1%).

Scăderi au înregistrat activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-9,1%) și comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (-1,4%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 6,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
comerțul cu ridicata
ins