Coca Cola scade în România, pe fondul restricțiilor din pandemie

Coca Cola scade în România, pe fondul restricțiilor din pandemie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 feb 2021

Vânzările Coca-Cola HBC în România au scăzut cu 9% anul trecut, afectate de restricțiile impuse pe fondul pandemiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Al doilea mare îmbuteliator Coca-Cola a raportat un volum al vânzărilor de 185,5 milioane de navete pe piața românească în 2020, față de 203,5 milioane de navete vândute în 2019.

“Volumele în România s-au redus cu 8,9%, în condițiile în care țara a cunoscut o perioadă lungă de restricții legate de COVID-19, care s-a extins și în a doua jumătate a anului”, arată compania.

Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan CITEȘTE ȘI Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan

România a rămas a treia mare piață emergentă pentru Coca-Cola HBC, după Rusia și Nigeria. În total, vânzările pe piețele emergente s-au redus cu 1,8% anul trecut, la 1,18 miliarde de navete.

Veniturile din vânzări au scăzut cu 11,7%, de la 3,15 miliarde de euro la 2,78 miliarde de euro, în timp ce profitul operațional pe aceste piețe a crescut cu 6%, la 360,4 milioane de euro.

Vodafone Kids Ski Challenge, Azuga, 12-13 Februarie 2021. Copiii noștri au nevoie de sport, aer liber si competiție CITEȘTE ȘI Vodafone Kids Ski Challenge, Azuga, 12-13 Februarie 2021. Copiii noștri au nevoie de sport, aer liber si competiție

Segmentul piețelor emergente include Armenia, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Republica Moldova, România, Rusia, Muntenegru, Nigeria, Serbia (inclusiv Republica Kosovo) și Ucraina.

La nivelul întregului grup, vânzările Coca-Cola HBC au scăzut cu 5,7% anul trecut, până la 2,13 miliarde de navete. Veniturile nete din vânzări s-au redus cu aproape 13%, de 7,02 miliarde de euro la 6,13 miliarde de euro.

FOTO Noi experiențe pentru bucureșteni la AFI Cotroceni CITEȘTE ȘI FOTO Noi experiențe pentru bucureșteni la AFI Cotroceni

Îmbuteliatorul Coca-Cola a obținut un profit net de 415 milioane de euro, față de un câștig de 487,5 milioane de euro în 2019.

Coca-Cola HBC este cea mai mare companie din industria băuturilor răcoritoare din România și doua cea mai mare din industria bunurilor de larg consum (FMCG). Compania deține trei fabrici pe piața locală, la Ploiești, Timișoara și Vatra Dornei, precum și o rețea de 14 centre de distribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
coca cola hbc
vanzari coca cola romania
pandemie
coronavirus
covid 19