Comerțul en gros a crescut anul trecut cu 7,5%

Comerțul en gros a crescut anul trecut cu 7,5%
scris 14 feb 2018

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut anul trecut cu 7,5%, serie brută, față de anul anterior, ritm încetinit față cel din 2016, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

În 2016, comerțul en gros a înregistrat un avans de 7,7% față de anul precedent, după o creștere de 4,1% în 2015, scrie News.ro.

În 2017, față de 2016, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 7,5% datorită creșterii comerțului cu ridicata nespecializat (+16,5%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+14,6%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,8%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+5,9%), comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+5,2%) și comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+5%).

Scăderi s‐au înregistrat la comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (‐1,4%) și la activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (‐1,2%).

Producătorul Nokia a vândut în ultimul trimestru mai multe smartphone-uri decât HTC, Sony sau Google CITEȘTE ȘI Producătorul Nokia a vândut în ultimul trimestru mai multe smartphone-uri decât HTC, Sony sau Google

În decembrie 2017, față de decembrie 2016, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 6,8% ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+19%), comerțului cu ridicata nespecializat (+16,6%) și comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+12,4%).

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete.

Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
comert
engros
ins