Comerțul en gros a crescut în ianuarie cu 4,2%, ritm încetinit față de anul trecut

Comerțul en gros a crescut în ianuarie cu 4,2%, ritm încetinit față de anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2017

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a avansat în prima lună a acestui an cu 4,2% față de ianuarie 2016, ritm încetinit față de cel înregistrat anul trecut, creșterea fiind susținută în special de comerțul cu produse agricole, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare creștere s-a înregistrat, în ianuarie, în comerțul en gros al altor produse (+12,6%) și în cel nespecializat (+8,1%), scrie News.ro.

De asemenea, cu produse agricole brute și animale vii, sector în care s-a înregistrat un avans cu 7,5% față de prima lună a anului trecut, potrivit datelor INS.

Față de luna anterioară, comerțul en gros a scăzut în luna ianuarie 2017 cu 24,9%, pe serie brută, și cu 0,7% în cifre ajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare și variațiile sezoniere.

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete.

Meli Melo se orientează și spre comerțul cu amănuntul prin standuri, chioșcuri și piețe. Anul trecut a preluat magazinele Bonsai CITEȘTE ȘI Meli Melo se orientează și spre comerțul cu amănuntul prin standuri, chioșcuri și piețe. Anul trecut a preluat magazinele Bonsai

Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

În 2016, comerțul en gros a înregistrat un avans de 7,7% față de anul precedent, după o creștere de 4,1% în 2015. 

viewscnt
Afla mai multe despre
comert engros
ins