Comerțul en gros a scăzut

Comerțul en gros a scăzut
scris 15 oct 2019

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a scăzut în august cu 1,9%, serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, după o lungă perioadă de creștere, arată datele publicate, marți, de Institutul Național de Statistică (INS).

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

În iulie, față de aceeași lună a anului trecut, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut cu 4%, serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, un ritm crescut față de cel din luna precedentă, scrie News.ro.

OMC a autorizat oficial Statele Unite să impună tarife vamale Uniunii Europene CITEȘTE ȘI OMC a autorizat oficial Statele Unite să impună tarife vamale Uniunii Europene

În august, față de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a scăzut în termeni nominali, ca serie brută cu 1,9%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 1,1%.

Contracția a venit ca urmare a scăderii activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (-29,1%), comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (-14,1%) și comerțului cu ridicata specializat al altor produse (-3,8%).

Creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la: comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+7,3%), comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,5%), comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+4,6%), comerțul cu ridicata nespecializat (+3,9%) și la comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+2,8%).

În primele 8 luni, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut cu 5,2%, serie brută, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În 2018, față de 2017, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creștere de 9%.

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete. Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

viewscnt
Afla mai multe despre
en gros
comert