Comisia Europeană a aprobat tranzacția prin care Arcelik preia afacerile Whirlpool din Europa

Comisia Europeană a aprobat tranzacția prin care Arcelik preia afacerile Whirlpool din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2023

Comisia Europeană a aprobat tranzacția prin care producătorul turc de electrocasnice Arcelik va prelua afacerile Whirlpool din Europa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Comisia Europeană a ajuns la concluzia că tranzacția nu ridică probleme de concurență, ținând cont în special de prezența furnizorilor alternativi în țările din Spațiul Economic European (EEA) unde ambele părți sunt active", se arată într-un comunicat al Executivului european, scrie Agerpres.

GALERIE FOTO Clădirea fostei unități militare unde au fost judecați soții Ceaușescu va fi reabilitată CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Clădirea fostei unități militare unde au fost judecați soții Ceaușescu va fi reabilitată

Conform acordului anunțat în ianuarie, companiile vor înființa o nouă entitate, alcătuită din diviziile europene ale Arcelik care produc aparate de uz casnic de mici și de mari dimensiuni, precum și divizia de produse electronice de consum a Whirlpool din Europa.

Whirlpool va deține 25% din această nouă entitate, în timp ce Arcelik va avea o participație de 75%.

În 11 octombrie, autoritățile de reglementare din Marea Britanie au anunțat o investigație aprofundată a tranzacției. Dacă acordul va fi realizat, noua entitate ar fi cel mai mare furnizor de mașini de spălat vase, uscătoare de haine și mașini de spălat, aparatură de gătit din Regatul Unit, a estimat Autoritatea pentru concurență (CMA).

Printre brandurile Whirlpool se află Ariston, Indesit, Hotpoint, Ignis, Privileg, Bauknecht, Polar și Laden, iar printre cele ale Arcelik - Arctic, Beko, Blomberg, Altus, Grundig, Flavel, Leisure, Zenith și Elektrabregenz. 

viewscnt
Afla mai multe despre
whirlpool
arcelik