Comisia Europeană a pus capăt investigației privind posibile practici anticoncurențiale la Coca-Cola și îmbuteliatorii săi

Comisia Europeană a pus capăt investigației privind posibile practici anticoncurențiale la Coca-Cola și îmbuteliatorii săi
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2023

Comisia Europeană a anunțat că a pus capăt investigației privind posibile practici anticoncurențiale la Coca-Cola și îmbuteliatorii săi, Coca-Cola Europacific Partners și Coca-Cola Hellenic, citând dovezi insuficiente pentru a continua investigația, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Executivul comunitar avea îngrijorări că grupul Coca-Cola și îmbuteliatorii săi este posibil să fi făcut abuz de poziție dominantă prin acordarea unor reduceri retailerilor din unele state membre, cu condiția ca retailerii să blocheze intrarea de noi băuturi răcoritoare pe piață. În consecință, Comisia Europeană a strâns informații de la Coca-Cola și îmbuteliatorii săi precum și de la retaileri și competitori, scrie Agerpres.

FOTO Lidl deschide în România un nou mare centru logistic CITEȘTE ȘI FOTO Lidl deschide în România un nou mare centru logistic

"Pe baza dovezilor strânse, Comisia a ajuns la concluzia că există motive insuficiente pentru a continua investigația", a informat Executivul comunitar într-un comunicat de presă.

Comisia Europeană precizează că va continua să monitorizeze practicile de afaceri de pe piața bunurilor de larg consum din Europa, inclusiv în sectoarelor de alimente și băuturi, pentru a asigura accesibilitatea, alegere și inovația din acest sector.

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, este prezent și pe piața din România. Lider al industriei locale de băuturi, Coca-Cola HBC România este un contributor important la economia locală. Conform studiului "Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în România", realizat pe baza datelor financiare din 2020, prezența acestui sistem pe piața locală generează o valoare adăugată de 434 milioane de euro, echivalentul a 0,20% din PIB-ul României. 

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
coca-cola