Compania care controlează în România francizele KFC, Taco Bell și Pizza Hut suspendă planurile de dezvoltare

Compania care controlează în România francizele KFC, Taco Bell și Pizza Hut suspendă planurile de dezvoltare
scris 28 mai 2020

Sphera Franchise Group, care în România controlează francizele KFC, Taco Bell și Pizza Hut, estimează pentru acest an vânzări în restaurante mai mici cu 44%, la 537 milioane lei, comparativ cu veniturile din restaurante realizate în 2019, care s-au ridicat la 954,7 milioane lei, potrivit bugetului pentru 2020 aprobat de acționari și publicat pe site-ul companiei, care arată că societatea suspendă totodată planurile de dezvoltare din acest an.

De asemenea, profitul de exploarare în restaurante este estimat să se prăbușească cu 77,6%, până la 34,3 milioane lei în acest an, comparativ cu 152,9 milioane lei în 2019, scrie News.ro.

CONFIRMARE Bolt (ex Taxify) lansează serviciul de livrare de mâncare în România și ocupă nișa părăsită de Uber CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Bolt (ex Taxify) lansează serviciul de livrare de mâncare în România și ocupă nișa părăsită de Uber

"În cadrul estimării vânzărilor, a fost considerată o perioadă de 15 săptămâni criza Covid-19 (până la 1 iulie 2020). Pentru restaurantele de tip In line (canalul delivery) și Drive Thru, pe perioada crizei menționate mai sus au fost asumate vânzări de până la 55% din media veniturilor anterioare crizei. După această perioadă, estimăm o revenire treptată a vânzărilor, având drept rezultat o scădere cu aproximativ 44% față de veniturile anului 2019", arată raportul companiei.

Sphera operează în prezent 82 de restaurante (dintr-un total de 154), din care 46 restaurante KFC în România, 10 restaurante KFC în Italia, 1 restaurant KFC în Republica Moldova, 20 restaurante Pizza Hut și 5 restaurante Taco Bell.

Propunerea de buget include efectele generate de Covid-19. Reprezentanții companiei estimează că moneda națională își va continua tendința de depreciere ușoară față de euro pe fondul continuării deteriorării deficitului de cont curent.

"Costul mărfii (ca procent din venituri) este ușor peste nivelul anului 2019, în principal datorită perioadei de criză. Costul cu salariile este recalibrat în linie cu veniturile, pe parcursul întregului an 2020", arată compania.

Compania suspendă totodată planurile de dezvoltare.

Simex a deschis magazin în Uzbekistan. Conducerea are și un mesaj către Guvern: Vrem fapte, nu doar vorbe! CITEȘTE ȘI Simex a deschis magazin în Uzbekistan. Conducerea are și un mesaj către Guvern: Vrem fapte, nu doar vorbe!

"Pe parcursul anului 2020 a fost suspendat planul de dezvoltare, în contextul discuțiilor care se derulează în prezent cu francizorul Yum!", se precizează în document.

Compania estimează totodată că la sfârșitul anului soldul disponibilităților bănești va fi în jur de 25-30 milioane lei, iar soldul datoriilor pe termen lung va fi în jur de 188-192 milioane lei. Datoria netă va fi în jur de 157 -168 milioane lei.

"Toate asumpțiile menționate mai sus au în vedere doar evoluția curentă a crizei Covid-19, pe baza informațiilor existente în acest moment. Nu putem anticipa cu acuratețe evoluția viitoare a crizei, cu toate acestea vom lua toate măsurile necesare ca săr ăspundem prompt oricărei evoluții și să actualizăm planurile strategice în consecință", spun reprezentanții companiei.

Compania a avut în primul trimestru al anului pierderile nete de 9,6 milioane lei, de la un profit net de 5,1 milioane lei în primele trei luni din 2019.

Sphera Franchise Group raportează vânzări consolidate de 198,3 milioane lei (28,64 milioane euro) în primul trimestru al anului, reprezentând o scădere de 7,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Scăderea a fost determinată în principal de închiderea sau limitarea activității restaurantelor impuse de autoritățile guvernamentale din țările în care operăm. Compania a reușit să atenueze impactul măsurilor extinse de izolare impuse în România, Italia și Republica Moldova, concentrându-șiatențiape canalele Delivery și Drive-Thru, care continuă să servească mâncare prin KFC Delivery, KFC Drive Thruși Pizza Hut Delivery.

Sphera Franchise Group și-a restrâns operațiunile restaurantelor din România în data de 18 martie, ca urmare a ordinului emis de Ministerul Afacerilor Interne, care a interzis servirea preparatelor în spații închise.

viewscnt
Afla mai multe despre
kfc
taco bell
pizza hut
sphera franchise group