CONFIRMARE FOTO Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, începe deja extinderea în România pentru a intra în concurență cu Animax. Planul lansărilor pentru acest an, potențial de 100 de magazine

CONFIRMARE FOTO Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, începe deja extinderea în România pentru a intra în concurență cu Animax. Planul lansărilor pentru acest an, potențial de 100 de magazine

Fondatorii companiei - Christian Kümmel, Dr. Johannes Steegmann și Torsten Toeller. Foto Fressnapf

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 30 aug 2022

Compania germană Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, a cărei intrare în România a fost anunțată în premieră de Profit.ro în primăvara acestui an, va deschide luna viitoare al doilea magazin de pe piața locală, în Timișoara, după ce în urmă cu două săptămâni a lansat primul magazin propriu în România, la Oradea, și tot de luna viitoare va lansa extinderea în capitală.

EXCLUSIV VIDEO&FOTO Apare o nouă franciză în România. Vrea să ajungă la o rețea de 200 de magazine în următorii 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO&FOTO Apare o nouă franciză în România. Vrea să ajungă la o rețea de 200 de magazine în următorii 5 ani

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

După lansarea de luna viitoare (1 septembrie) la Timișoara, vor fi lansate magazine și în cartierul bucureștean Drumul Taberei (7 septembrie), în Craiova (15 septembrie), în Voluntari, Lemon Park (22 septembrie), pe bulevardul Theodor Pallady din București (15 octombrie), precum în cartierul bucureștean Berceni și în Prahova, satul Blejoi (ambele pe 1 decembrie), relevă datele analizate de Profit.ro.

Extinderea a fost anunțată de Profit.ro de la jumătatea lunii august.

Până la finele acestui an vor fi lansate astfel un total de 14 magazine, ținta fiind de extindere cu 10-15 locații în fiecare an.

Compania a lansat pe piața locală și o campanie de recrutări, pentru posturi de HR Business Partner, Lucrător Comercial (cu salariu brut de 5.150 lei) și Manager Magazin, relevă date analizate de Profit.ro.

EXCLUSIV Planul pentru Diverta al noului proprietar: Nu avem intenții să mai închidem locații, ci dimpotrivă. Noi orașe vizate, inclusiv în mall. Cum va fi aplicat noul concept Read’n’Drink CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Planul pentru Diverta al noului proprietar: Nu avem intenții să mai închidem locații, ci dimpotrivă. Noi orașe vizate, inclusiv în mall. Cum va fi aplicat noul concept Read’n’Drink

În luna mai, compania a transmis pentru Profit.ro că va deschide în a doua jumătate a anului primele magazine din România și vede un potențial al pieței locale de circa 100 de unități. 

"În România găsim o structură urbană foarte potrivită și atractivă, cu orașe în jur de 100.000 de locuitori și/sau chiar mai mici. Fiecare va fi potrivit practic pentru magazinele Fressnapf și pentru sortimentul nostru. Acesta va fi structurat cu o combinație de mărci industriale și exclusive Fressnapf binecunoscute în toate intervalele de preț; ne vom concentra și pe produsele și serviciile locale", a comunicat compania pentru Profit.ro.

Profit.ro a anunțat în primăvară că Fressnapf pregătește intrarea în România, urmând să fie un concurent direct pentru Animax, cel mai mare lanț de petshopuri de pe piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Cu peste 1.650 de magazine și 12.000 de angajați în 11 țări europene, compania este pe piață din 1992, cu unități în franciză, din 1997 lansând primele magazine din afara Germaniei.

România este acum prima nouă piață directă de desfacere, după lansarea din Polonia, din 2012.

Retailerul este însă și furnizor la nivel global, livrând anual, din China până în America de Nord și în toată Europa, peste 10.000 de containere pe cale maritimă și 25.000 de transporturi prin camioane.
Piața locală de hrană și accesorii pentru animale de companie este estimată la peste 3 miliarde de lei.
viewscnt
Afla mai multe despre
fressnapf
animax