EXCLUSIV Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, închiriază primele spații în România: Vedem potențial pentru 100 de magazine, pe o piață cu oportunități mari. Concurență cu Animax

EXCLUSIV Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, închiriază primele spații în România: Vedem potențial pentru 100 de magazine, pe o piață cu oportunități mari. Concurență cu Animax

Fondatorii companiei - Christian Kümmel, Dr. Johannes Steegmann și Torsten Toeller. Foto Fressnapf

Emil Popescu
Emil Popescu
scris 3 mai 2022

Compania germană Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, va deschide în a doua jumătate a anului primele magazine din România și vede un potențial al pieței locale de circa 100 de unități. În prezent, Fressnapf este în etapa formării echipei locale și închiriază spații în București și împrejurimi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"În România găsim o structură urbană foarte potrivită și atractivă, cu orașe în jur de 100.000 de locuitori și/sau chiar mai mici. Fiecare va fi potrivit practic pentru magazinele Fressnapf și pentru sortimentul nostru. Acesta va fi structurat cu o combinație de mărci industriale și exclusive Fressnapf binecunoscute în toate intervalele de preț; ne vom concentra și pe produsele și serviciile locale", a comunicat compania pentru Profit.ro.

Profit News TV îi aduce împreună, în Maratonul Food Agro Logistic & Retail, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.

Evenimentul este programat pentru 19 mai, urmând să fie deschis de ministrul Agriculturii.

Profit.ro a anunțat recent că Fressnapf pregătește intrarea în România, urmând să fie un concurent direct pentru Animax, cel mai mare lanț de petshopuri de pe piața locală.

Acum, germanii au detaliat, pentru Profit.ro, planurile pentru România: lansarea va avea loc în a doua parte a anului, magazinele vor fi operate sub brandul Fressnapf și vor funcționa în special în parcuri de retail, dar și în orașe mai mici, iar distribuția produselor și serviciilor va fi realizată atât prin unitățile fizice cât și online.
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

"Suntem convinși că vom găsi o piață dinamică, cu oportunități mari și concurență. Am explorat piața din România de câțiva ani și am văzut mari evoluții în ceea ce privește semnificația animalelor de companie, precum și progresele legate de bunăstarea animalelor. Vedem un potențial pentru aproximativ 100 de magazine pe termen mediu și lung", precizează compania. 

Cu peste 1.650 de magazine și 12.000 de angajați în 11 țări europene, compania este pe piață din 1992, cu unități în franciză, din 1997 lansând primele magazine din afara Germaniei.
 
Retailerul este însă și furnizor la nivel global, livrând anual, din China până în America de Nord și în toată Europa, peste 10.000 de containere pe cale maritimă și 25.000 de transporturi prin camioane.
Piața locală de hrană și accesorii pentru animale de companie este estimată la peste 3 miliarde de lei.
viewscnt
Afla mai multe despre
fressnapf
animax