CONFIRMARE FOTO Vincon, schimbare inedită - preia, după 10 ani, numele brandului care îi aduce cei mai mulți bani

CONFIRMARE FOTO Vincon, schimbare inedită - preia, după 10 ani, numele brandului care îi aduce cei mai mulți bani
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 2 aug 2021

Vincon Vrancea, companie aflată în topul producătorilor de vin din România, renunță după 10 de ani la actuala denumire a firmei, pentru a prelua numele brandului său numărul 1 în privința vânzărilor, Beciul Domnesc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Operațiunea, anunțată de Profit.ro în primăvară, a fost confirmată acum oficial, procesul de rebranding fiind finalizat.

Beciul Domnesc este principalul brand al Vincon, companie deținută de antreprenoarea Luchi Georgescu, și a beneficiat în ultimii ani de numeroase campanii de promovare, ajungând la un moment dat să dubleze vânzările companiei.

Acum, VINCON devine BECIUL DOMNESC, compania preluând astfel numele brandului care deține poziția de lider de piață pe segmentul upper mainstream.

Anul trecut, Vincon Vrancea, pe piață din 1992, a avut afaceri de 97,5 milioane lei (91,8 milioane lei în 2019) și un profit net de 3,1 milioane lei (3,5 milioane lei în anul precedent), cu peste 400 de angajați.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

“Ca în orice demers, început cu drag, acum mulți ani, a venit acel moment în care ne-am oprit și ne-am întrebat: “Noi cine suntem?” și “Cum suntem văzuți?”. Trecând printr-un întreg proces de analiză internă, a industriei, a competitorilor și a pieței de consum, ne-am dat seama că, oricât de departe am plecat în căutarea răspunsului, acesta era chiar aici. Pe dealurile Moldovei, unde muncim de generații pentru ’Măria Sa, Vinul’. Lumea ne asociază cu rezultatele însemnate și cu produsele noastre cele mai emblematice – vinurile din gama Beciul Domnesc,“, explică Luchi Georgescu, Președinte Beciul Domnesc.

CONFIRMARE FOTO Vincon, schimbare inedită - preia, după 10 ani, numele brandului care îi aduce cei mai mulți bani

Compania a fost înființată în 1949, sub denumirea “Mat”, iar ulterior a funcționat și sub denumirea Întreprinderea de Stat Vinalcool Focșani. În prezent deține peste 1.500 de hectare de viță de vie, în podgoriile Cotești, Odobești, Panciu și Huși, și produce de asemenea vinars, băuturi spirtoase și oțet.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Cea mai cunoscută cramă a companiei este Beciul Domnesc, construită în secolul al XV-lea, în prezent monument istoric. Aici sunt păstrate peste 100.000 de sticle de vin, cele mai vechi datând din anul 1949.

 

CONFIRMARE FOTO Vincon, schimbare inedită - preia, după 10 ani, numele brandului care îi aduce cei mai mulți bani

Luchi Georgescu deține și producătorul de mezeluri Meda Prod ’98, precum și două hoteluri în stațiunea Venus, cu peste 340 de camere, dar cea mai cunoscută afacere a sa este producătorul de vin Vincon Vrancea, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de profil, unde are 85% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
vincon redenumire